1.kolo kvalifikacija za Ligu Evrope-Utakmica rs. prognozira za Vas

Kao što znate, već u julu počinju kvalifikacije za Ligu Evrope. Pokušaćemo da prognoziramo pobednike svih parova:

Sioni-Fljamurtari: Par u kome nema izrazitog favorita. Gruzijci, na pairu, dolaze iz jačeg prvenstva i daćemo im veće šanse za prolaz. Dakle, dalje ide Sioni. 

FC Tiraspol-Inter Baku: Još jedan interesantan par. Inter Baku je favorit u ovom duelu, pre svega zbog dosta stranaca u ekipi, i zbog velikih ulaganja u tim. Prolaz: Inter Baku

Hibernijans-Spartak Trnava: Spartak iz Trnave, inače slovački tim, neće imati nikakvih problema da eliminiše amatere sa Malte. Biće to lakši trening. Siguran prolaz: Spartak

Čukarički-Santa Hulija: Naš predstavnik će lako proći u narednu rundu, Santa Hulija nije ozbiljan protivnik, pa je prilika za Mirosavljevića i drugove da uđu u golgetersku formu pred ozbiljnije izazove. Siguran prolaz: Čukarički

Čelik Nikšić-Koper: Blagu prednost dajemo slovenačkom predstavniku, jer igraju u ozbiljnijem prvenstvu, a i revanš će igrati na svom stadionu. Šanse: 60-40 za Koper.

Turnovo-Čihura: Turnovo je selo u Makedoniji, čiji stanovnici žive za fudbal. Iako će se utakmica igrati u Skoplju, celo selo će stići i bodriti svoj tim. Iako su možda za nijansu slabiji tim, verujemo da će uspeti da izbace Gruzijce. Prognoza: 55-45 za Turnovo

Širak-Šahtjor Karagandi: Kazahstanci su prošle godine uspeli da pobede i Seltik, tako da protiv Širaka neće imati nikakvih problema. Siguran prolaz: Šahtjor

Gabala-Široki Brijeg: Totalno neizvestan meč. Gabala možda ima bolju ekipu, punu stranaca, ali klub iz Bosne revanš igra na svom terenu i daće sve od sebe da eliminiše Azere. Prognoza: 50-50.

Diošđer-Birkirkara: Mađarski tim je veliki favorit, i sa pola snage će izbaciti Maltežane. Siguran prolaz: Diošđer

Vaduz-Koledž Evropa: Vaduz jeste očajan, ali je imao dosta sreće u žrebu, jer ekipa iz Gibraltara, realno, deluje smešno. Siguran prolaz: Vaduz.

FK Veris-Liteks Loveč: Bugari su veliki favoriti protiv moldavske ekipe. Ipak, u prošlosti bugarski timovi su znali da neprijatno iznenade, ali i da bljesnu. Ali, ovo je Veris, malo poznat tim iz Moldavije. Siguran prolaz: Liteks.

UE Santa Koloma-Metalurg Skoplje: Makedonci će sigurno proći dalje. Andorska ekipa ne može da izbaci apsolutno nikoga. Siguran prolaz: Metalurg.

Kairat-Kukeši: Fudbal u Kazahstanu je u ekspanziji, i Kairat je favorit protiv tima iz Albanije, koji je prošle godine bio hit, prošavši 2 kruga kvalifikacija. Ove godine, teško da će to ponoviti. Prognoza: 70-30 za Kairat.

Folgore-Budućnost: Crnogorski tim je apsolutni favorit protiv amatera iz San Marina. Siguran prolaz: Budućnost.

Split-Mika: Split je favorit protiv Jermena. Ne vidimo kako bi Mika mogla da iznenadi Splićane. Siguran prolaz: Split.

Botev-Libertas: Još jedan siguran par. Bugari će pregaziti nemoćne amatere iz San Marina. Siguran prolaz: Botev.

Željezničar-Lovćen: Balkanski derbi. Prednost dajemo bosanskoj ekipi, i to isključivo na tradiciju. Prognoza: 60-40 za Željezničar.

Škendija-Zimbru: Neizvestan duel. Škendija je možda blagi favorit, ali svakako da i Moldavci imaju svoje šanse. Prognoza: 55-45 za Škendiju.

Slijema-Ferencvaroš: Mađari su veliki favoriti proiv Maltežana. Tako da bez problema prolaze. Siguran prolaz: Ferencvaroš.

Pjunik-Astana: Pjunik je nekadašnji višestruki šampion Jermenije, ali Astana ipak dolazi iz Kazahstana gde se igra za nijansu bolji fudbal. Prognoza: 60-40 za Astanu.

Rudar Velenje-Laci: Laci je prošle godine uspeo da ispadne od Diferdanža, što znači da i nisu neki tim. Rudar skoro sigurno prolazi dalje. Prognoza: 80-20 za Rudar.

Diferdanž-Atlantas: Luksemburški fudbal je mnogo loš, ali ne treba ih otpisivati protiv Litvanaca, jer ni oni nisu mnogo bolji. Ipak, prednost Litvancima. Prognoza: 70-30 za Atlantas.

VPS-Bromapojkarna: Najneizvesniji par. Skandinavci su skoro izjednačeni, ali dajemo prednost Bromapojkarni, jer dolazi iz, za nijansu, jačeg prvenstva. Prognoza: 55-45 za Bromapojkarnu.

B36 Toršavn-Linfild: Zanimljiv par. Irci su favoriti, jer Farani nisu još na njihovom nivou.Prognoza:80-20 za Linfild.

Fram-Nome Kalju: Islanđani su favoriti, pošto estonski timovi poslednjih godina igraju jako loše. Prognoza: 70-30 za Fram. 

Rozenborg-Jelgava: Norvežani su apsolutni favoriti. Rozenborg je pobeđivao i mnogo jače timove od simpatičnih Letonaca. Siguran prolaz: Rozenborg 

Deri Siti-Abersajtvajt: Samo zbog iskustva prednost ide Deri Sitiju. Velški tim je tu negde, ali nema dovoljno iskustva u ovakvom takmičenju. Prognoza: 70-30 za Deri Siti

Aberdin-Daugava: Škoti su izraziti favoriti, i lako će izbaciti Letonce. Siguran prolaz: Aberdin.

Tartu-Tromso: Kao što već rekosmo, Estonci su jako loši, a plus igraju protiv Tromsoa, dakle norveškog tima. Siguran prolaz: Tromso

Krusaders-Ekranas: Blaga prednost ide Litvancima, kao ipak malo boljoj ekipi. Prognoza: 60-40 za Ekranas.

Stjarnan-Bangor Siti: Prednost Islanđanima, jer ipak se na Islandu igra kvalitetniji fudbal, makar profesionalan, ako ništa drugo. Prognoza: 80-20 za Stjarnan.

Ženeš Eš-Dundalk: Jedini irski tim koji je favorit je Dundalk, i to zato što Ženeš Eš je dosta slabiji, i Luksemburžani imaju minimalne šanse. Siguran prolaz: Dundalk.

Mipa-Fuglafjordur: Finski tim je favorit u odnosu na Islanđane, ali ne izraziti, jer svi finski timovi osim Helsinkija su dosta slabi. Prognoza: 55-45 za Mipu.

Hafnafjordur-Glenavon: Islandski višestruki šampion je favorit u odnosu na amaterski severnoirski tim. I to, izraziti. Siguran prolaz: Hafnafjordur.

Kalev-Honka: Nastavićemo tipovanje protiv Estonaca. Jednostavno, Honka je isuviše dobar tim za Kalev. Siguran prolaz: Honka

Banga-Sligo Rovers: Blaga prednost ipak ide litvanskom timu, iako smešnog imena, deluju ozbiljnije od Iraca. Prognoza: 55-45 za Bangu.

Vikingur-Daugava Daugavpils: Ovoga puta Letoncima dajemo prednost, jer Farani teško da mogu da ugroze Daugavu. Prognoza: 70-30 za Daugavu.

Geteborg-Fola Eš: Jedan od sigurnih parova.Geteborg će lagano pobediti Luksemburžane i plasirati se dalje. Siguran prolaz: Geteborg.

Brauton-Haugesund: Norveški tim je veliki favorit protiv Velšana i sigurno će proći u drugu rundu. Siguran prolaz: Haugesund.

 

Komentari