10 najbizarnijih povreda fudbalera

Povrede su nažalost postale sastavni deo fudbala u današnje vreme, iako je medicina dosta napredovala, neke povrede se jednostavno ne mogu sprečiti. Često su zbog povreda uzrokovanih oštrim startovima igrači provodili po par meseci van terena, dok su i mnoge karijere okončane upravo zbog učestalih povreda. Ipak sve je to sastavni deo fudbala, ujedno i rizik koji nosi ovaj sport, ali je u prošlosti bilo dosta i onih bizarnih povreda van terena, koje su nas često ostavljale bez daha, a aktere ovih priča i po nekoliko meseci van terena. Evo i 10 po nama najbizarnijih:

10. Dejvid Džejms – bivši golman Gordog Albiona i nekoliko Premijerligaša, doživeo je povredu leđnog mišića, kada je pokušao da dohvati daljinski upravljač.

9. Daren Bernard – bivši fudbaler Barnslija, morao je da odsustvuje čak 5 meseci sa terena, pošto je pokidao ligamente kolena, kada se okliznuo na baru od mokraće svoga psa.

8. Darijus Vasel – bivši igrač Mančester Sitija i reprezentacije Engleske, pokušao je da ublaži otok na nožnom prstu električnom bušilicom, što je dovelo do velike infekcije prsta koja ga je odvojila od terena na par nedelja

7. Ričard Rajt – bivši golman Evertona doživeo je povredu u meču Liga Kupa koji su Karamele igrale sa Čelsijem. On se prilikom zagrevanja okliznuo na znak, na kojem je bilo upozorenje, da je pod klizav, i tom prilikom povredio zglob. Isti igrač imao je još jednu bizarnu povredu kada je propao kroz potkrovlje svoje kuće, dok je pakovao kofere i tom prilikom iščašio rame.

6. Rio Ferdinand – defanzivac Mančester Junajteda, povredio je tetivu, dok je odmarao ispred TV-a, jer je nekoliko sati držao nogu na stolu u jednom položaju.

5. Kirk Brodfut – bivši fudbaler Glazgov Rendžersa, zaradio je ozbiljne opekotine po licu, kada mu je kuvano jaje eksplodiralo u lice.

4. Alesandro Nesta – u vreme kada je bio defanzivac Milana, iščašio je zglob na palcu ruke, jer je nekoliko sati bez prestanka igrao Plejstejšn. Nesta je zbog ove povrede bio podrvgnut operaciji i proveo je mesec dana van terena.

3. Sven Grondalen – bivši reprezentativac Norveške, morao je da otkaže poziv u nacionalni tim, jer je doživeo povredu prilikom džogiranja, kada ga je napao los.

2. Milan Rapaić – bivši reprezentativac Hrvatske propustio je veći deo sezone zbog povrede, kada je zabio svoj pasoš sebi u oko.

1. Ever Banega – Vezni fudbaler Valensije, odsustvovao je sa terena zbog povrede, kada mu je preko stopala prešao sopstveni auto, jer je prethodno zaboravio da povuče ručnu kočnicu.

Komentari