10 najboljih NBA košarkaša tokom devedesetih godina

#10 Redži Miler
Poznat po svom preciznom šutu, Miler je otišao u penziju sa rekordom najboljeg trojkaša NBA lige, još uvek drži rekord najboljeg izvođača slobodnih bacanja. Pristupio kući slavnih u 2012 godini

#9 Skoti Pipen
Jedan od najboljih igrača na poziciji krila, sedam puta učestvovao je u ol star mečevima, osam puta za redom bio je najbolji defanzivni igrač lige, jedini je košarkaš kome je poslo za rukom da osvoji NBA ligu i olimpijjske igre u istoj godini, dva puta.

#8 Karl Meloun
Meloun je imao neverovatnu karijeru, još uvek drži rekord igrača koji je šutirao, kao i rekord za najviše pogođenih slobodnih bacanja, u istoriji NBA lige.
Na listi najboljih strelaca nalazi se ispred Majkl Džordana, ispred njega je samo Karim Abdul Džabar.

#7 David Robinson
Robinson je osvajao sve postojeće nagrade u NBA ligi, ruki igrač godine, MVP, 10 puta igrao Ol star meč, 3 puta učestvovao na olimpijskim igrama, najviše blokada (sezona 91-92) najbolji strelac lige(sezona 93/94), bio je četvrti igrač u istoriji NBA, koji je ubacio više od 70 poena na jednoj utakmici.

#6 Džon Stokton
Najlakši način da se oslika dominacija Stoktona na poziciji pleja je da se uporedi sa drugoplasiranim na listi, 15,806 asistencija imao je Stokton tokom svoje karijere, četiri hiljade više od drugoplasiranog Džejsona Kida. Stokton takođe drži rekord u ukradenim loptama 3265 tokom karijere. Na drugo mestu se takođe nalazi Džejson Kid.

#5 Čarls Barkli
Poznat po svojoj dominantnosti, osvojio je MVP titulu 1993 godine, pored toga, izabran je u 11 ol star timova. Jedan je od četvorice igrača koji su zabeležili preko 20,000 poena, 10,000 skokova i 4,000 asistencija

#4 Patrik Juing
Juing je bio pokretačka snaga Niksa tokom devedesetih godina, nalazi se u top 10 NBA lige po broju poena, skokovima po utakmici, 11 puta igrao je ol star meč

#3 Šakil Onil
NBA nije bila spremna za Šeka, uz Kobija Brajanta, osvojio je tri NBA šampionata, 1993 izabran je za najboljeg ruki igrača lige, 1995 bio je najbolji strelac lige.
Učestvovao je na 15 ol star mečeva tokom dvadesetogodišnje karijere.

#2 Hakim Oladžuvon
Jedan od najdominantnijih centara svih vremena, dva puta za redom osvajao je NBA šampionat, uvršten je u dvoranu slavnih 2008 godine.

#1 Majkl Džordan
Šta reći o njemu, jednostavno, LEGENDA, osvojio je 6 NBA šampionata, isto toliko puta, bio je MVP finala, 10 puta bio je najbolji strelac NBA sezone, bio je najdominantniji bas zbog konstantne želje za pobedom, ESPN ga je izabrao za najboljeg sportistu dvadesetog veka.

Komentari