5 najvećih pobeda košarkaša Partizana u 21 veku

Kada su imali najmanje šanse za pobedu, kada niko nije verovao u njih, onda su košarkaši u crno i belom dresu dokazivali da su najbolji. Po kladionicama ovo su pet mečeva u kojima Partizan skoro pa da nije imao šansu za pobedu, ali je na kraju četa Duleta Vujoševića  upisivala pobedu u Evroligi.

Barselona 2009/10
Utakmica u kojoj Partizanu nisu date nikakve šanse za pobedu, crno beli su igrali, protiv, do tada neporažene ekipe, koja je nanizala 11 pobeda pre dolaska u Beograd, gde je pred punim Pionirom, Partizan načinio jedno od najvećih čuda do danas, pobedio tada nepobedivu Barselonu, koja je kasnije i osvojila Evroligu, rezultatom 67:66. Crno beli su tada izborili plasman na F4, gde nisu uspeli da naprave novo čudo, u meču sa Olimpijakosom crno beli su izgubili 80:83 nakon produžetaka, kući su se vratili kao četvrtoplasirani.

CSKA 2013/14
Još jedna utakmica u kojoj crno beli “nisu imali šanse”, nakon osam pobeda CSKA-a je poražen. Partizan po treći put u ovoj sezoni, igra sa ekipom iz Rusije, nakon dva poraza, “čudo” se dogodilo, sjajnom igrom, pre svega, Bogdana Bogdanovića, Partizan slavi jednim poenom razlike 73:72

Real 2011/12
U 2011 godini, pao je i drugi španski gigant, još jednom u punom Pioniru, pod vođstvom Vlade Jovanovića Partizan je savladao Real Madrid, ali nije izborio plasman u top16 fazu takmičenja. Partizan 80:79 Real Madrid.

Kaha Laboral 2010/11
Pobedom nad Kahom, Partizan je kao četvrtoplasirana ekipa, osigurao prolaz u top 16 fazu Evrolige, sa pet pobeda i isto toliko poraza, u ovom meču savladali su drugoplasiranu ekipu Kahe Laboral, rezultatom 74:71, ono što je interesantno je da su ekipe od drugog, do četvrtog mesta imale identičan skor.

Makabi 2011/12
Još jedna velika pobeda u sezoni u kojoj crno beli nisu obezbedili prolaz u top 16 fazi, ovog puta pred prepunim pionirom pao je Makabi, igrači Vlade Jovanovića upisali su pobedu rezultatom 74:71. I ako su košarkaši Partizana imali identičan skor kao Armani (4-6) crno beli nisu izborili plasman dalje.

Komentari