Zoran Babić novi predsednik VSS

Od četrdeset dva delegata na skupštini VSS, Zoran Babić dobio je veliku većinu, čak 34, dva glasa su ostala neutralna, a protivkandidat, nekadašnji srpski vaterpolo as i današnji funkcioner Aleksandar Šapić dobio je šest glasova.

Ovim glasanjem, Vaterpolosavez Srbije definitivno dobija novog rukovodioca, reč je o članu diplomiranom mašinskom inženjeru, predsedniku poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije, Zoranu Babiću (42). Da potsetimo, poraženi Šapić (35) je član DS i predsednik opštine Novi Beograd, po obrazovanju je doktor mendžmenta. Članstvo i funkcije ove dvojice kandidata izborima za vaterpolo vlast u Srbiji dali su potpuni politički kontekst.

VSS je bez čelnika od smene Velibora Sovrovića u martu ove godine

Babića su podržali: Crvena zvezda, Partizan, Nais, Radnički iz Kragujevca, Vojvodina, Taš 2000, a Šapića Singidunum, Novi Beograd i Zemun. Partizan je prvo podržao Šapića, ali se nedavno i definitivno svrstao uz njegovog protivkandidata.

Dugovanja Vaterpolo saveza se procenjuju na oko 1,3 miliona eura, a dve trećine te sume trebalo bi da pripadnu igračima na osnovu premija.

U predizbornom programu Zorana Babića se planira etapno vraćanje dugova tempom po 400 hiljada eura godišnje tokom prve tri godine njegovog četvorogodišnjeg plana. Plan izmirenja dugovanja se bazira na garancijama privrednih subjekata i države u pomoći oko rešavanja ovog problema kroz jaka i sigurna sponzorstva i racionalno poslovanje kancelarije. Osim toga, pozicioniranje vaterpola kao sporta od nacionalnog značaja i jačanje infrastrukture, odnosno da svi gradovi u Srbiji dobiju zatvoreni bazen ili otvoreni pokriven montažnim balonima.

Čitav program možete pročitati ovde: 

 

 

(FOTO: Tanjug)

Komentari