Fenomenalna Zvezda uništila Radnički!

Dovoljno je reći da je Zvezda od prvog poena, pa sve do kraja, vodila i pobedila Kragujevčane sa neverovatnih 37 poena razlike. Crveno-beli su leteli parketom Pionira, igrali odličnu odbranu i pametno koristili svoje napade. Miroslav Nikolić je samo mogao da sa klupe gleda svoj brod kako tone i da pritom tu ništa ne može da učini. U širokoj lepezi igrača Crvene zvezde koji su dobro odigrali ovaj meč, najbolji pojedinci su bili Boban Marjanović i Čarls Dženkins.

Dejan Radonjić je uspeo u tome da gostima stavi do znanja ko je “gazda” u Pioniru, od samog starta je ekipa sa Malog Kalemegdana imala glavnu reč. Fenomenalna postavka Zvezde u odbrani je dovela do toga da jedan od najiskusnijih igrača Radničkog i kapiten ekipe iz Kragujevca, Marko Marinović, napravi par početničkih grešaka u prvoj četvrtini (ukupno 7 na kraju utakmice). Boban Marjanović je dostojno zamenio povređenog Katića i u par navrata izgledao brutalno dominantan, Jaru i Lešić nisu imali “leka” protiv visokog Bobija koji je “sa pola snage” preko njih prikucavao u koš promašaje svojih saigrača.

Sili i Kalinić su odličnim zatvaranjem, prvenstveno Nelsona i Šilba, bili neprimetni u toku celog meča, uspeli su da daju po jedan poen. Jasno se videlo da Kragujevčani nisu imali pravo rešenje u napadu, “svetla tačka” su bili Dimić i Jaru koji su iz puno pokušaja uspevali da postignu 10, odnosno 11 poena. Zvanični spiker je pred kraj utakmice rekao da je u hali bilo 2847 gledalaca, u par navrata su se osećali i blaži potresi na novinarskim pozicijama prouzrokovani erupcijom oduševljenja Delija posle atraktivnih poteza njihovih ljubimaca. Neke od takvih situacija su kada je Šilb u kontri bacio alej-up Simonoviću, koji je zakucao loptu u koš, ili trojka Jake Blažiča u poslednjoj sekundi prvog kvartala.

Postojale su nade da će se Radnički otrezniti premda je bilo +23 za domaće na poluvremenu, ali je ekipa Dejana Radonjića samo nastavila započeto, gde su u prvoj polovini meča stali Marjanović i Dženkins, nastavili su Šilb, Blažič i Cvetković. Kragujevčani su očajnički pokušavali da ublaže poraz, al’ što su se više trudili da to učine, prednost Zvezde je još više rasla. Jedino pitanje je bilo da li će grogirana ekipa Radničkog iz Kragujevca uspeti da se “provuče” ispod minusa od 30 poena, ali je odgovor da neće došao na 2:30 do kraja meča, kada je Čarls Dženkins pogodio svoju drugu trojku (2/2 sa linije iza 6,75).

Crvena zvezda Telekom (poeni): Cvetković 8, Mitrović 4, Lazić 9, Blažič 8, Simonović 5, Marjanović 17, Radenović 2, Ristić 4, Tejić 1, Nelson 4, Dženkins 14, Šilb 12.

Radnički (poeni): Sili 1, Janković, Lešić 8, Jović 2, Stevanović, Mlađan 4, Kalinić 1, Jaru 12, Dimić 10, Balmazović 6, Jevtović 2, Marinović 6.

Najkorisniji igrač meča je bio Boban MarjanovićZa 26 minuta: 17 poena (77,8% šuta), 8 skokova i 1 asistencija.

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Komentari