ABA liga (Kolo 7) Varda nedovoljan za pobedu Mege u produžetku, uzbudljivo i u Zadru.

CIBONA – MEGA VIZURA: 98:96

Utakmica u Zagrebu ostaće upamćena po nekoliko vrhunskih individualnih dostignuća igrača oba tima, ponajpre Ratka Varde, koji je odigrao partiju života, već na poluvremenu ubacio timu Nevena Spahije 26 poena (indeks 36), a meč je završio sa 33 poena i indeksom korisnosti 40! Vasa Micić je podelio 12 asistencija, Radović je ubacio 20 poena, ali to nije bilo dovoljno da izabranici Dejana Milojevića upišu pobedu, jer je i Cibona u svojim redovima imala vrlo raspoložene pojedince predvođene Darijem Šarićem. Nakon produžetaka ipak su slavili domaći rezultatom (24:25, 19:29, 24:15, 15:13, 16:14)

ZADAR : IGOKEA 79:80

Igokea je u dramatičnoj utakmici na Višnjiku došlo do vrednih bodova protiv Zadra koji je s nekoliko nelogičnih poteza u završnici susreta ‘dobijenu utakmicu’ pretvorio u teško podnošljiv poraz 79-80. lošu zadarsku obrana na otvaranju utakmice Igokea je kaznila preko Gajovića i Jorovića koji su postigli 11 od 13 za gostujuću ekipu.  Prednost koju su stekli košarkaši Igokee pokazala se ključnom, uprkos naletima zadrana šuterski momentum preneo se u završnicu meča. Tragičar i ujedno najbolji pojedinac u Zadru bio je Lorens koji je upisao 26 poena u meču, u poslednjim sekundama umesto probijanja u reketu Igokee, koja je bila u Bonusu, on se odlučio da individualno reši meč šutem za 3, čime je poništio sve pozitivno što je učinio do tada.

SOLNOK – UNION OLIMPIJA 62:71

Košarkši ljubljanske Olimpije zabeležili su svoju prvu pobedu u sezoni, oni su na gostovanju slavili protiv Solnoka, košarkaši Olimpije imali su dosta problema da upišu pobedu, na kraju prve četvrtine Solnok je imao prednost od četiri poena, ključan za pobedu Olimpije bio je drugi period, koji su gosti dobili rezultatom 10:22. U nastavku igrala se egal utakmica, što pokazuju rezultati po četvrtinama 20:20 na kraju trećeg i 14:15 na kraju četvrtog perioda.
Najefikasniji u domaćem timu bili su Voren koji je ubacio 18 poena i Vojvoda koji je ubacio 12 poena. U redovima Olimpije najzapaženiji su bili Gailius 16 i Vladović sa 11 poena.

Komentari