ABA Liga: MZT – Partizan NIS, nedelja 17h

Nakon veoma značajne i velike pobede u Evroligi na domaćem terenu, ekspedicija Partizana NIS u subotu je krenula put Makedonije. U 5. kolu regionalnog takmičenja šampion Srbije i ABA lige susreće se sa prvakom Makedonije. Meč MZT Skopje Aerodrom – Partizan NIS zakazan je za nedelju 27. oktobar sa početkom u 17 časova.

Foto i tekst : http://www.kkpartizan.rs/

Klub iz Humske je trenutno na trećoj poziciji tabele ABA lige, sa skorom od tri pobede i jednim porazom, dok je makedonski tim na šestom mestu sa jednakim brojem pobeda i izgubljenih utakmica nakon četiri odigrana kola.

Prethodnog vikenda Partizan NIS je u hali Pionir ubedljivo savladao Zadar rezultatom 80:65, a šampion Makedonije je u gostima izgubio od, lidera na tabeli i jedine neporažene ekipe u dosadašnjem takmičenju, tima Cedevite rezultatom 67:77.

Crno-beli nemaju mnogo vremena za radovanje nakon važne pobede u Evroligi, okreću se narednom protivniku, kog je za klupski sajt analizirao šef struke kluba iz Humske Duško Vujošević:

„Naš naredni protivnik MZT, i kao aktuelni šampion Makedonije i kao novopridošli član ABA lige u prošloj sezoni, je pokazao kao klub jednu veliku dozu ozbiljnosti i spremnosti da bude konkurentan kada je u pitanju samo regionalno tamkmičenje. Taj povlašćeni status koji oni imaju ni jednog trenutka nije doveo u pitanje kako će ekipa da se ponaša u takmičenju, kako prošle tako i ove godine. Iako oni imaju takav ugovor sa ABA ligom da iz nje ne mogu da ispadnu, oni su čak uspeli da se izbore, i zbog odustajanja nekih ekipa koje su bile ispred njih prošle godine, da igraju ove godine Evrokup. Mislim da je njihov najveći kvalitet, uz jedno ogromno iskustvo koje ovaj tim ima, homogenost i veliki broj igrača koji već dugo vremena igraju zajendo. Doveli su i nekoliko pojačanja Rejnoldsa, Sinoveca, Lučića i novog člana njihove reprezentacije Kostovskog.
Čeka nas jedan veoma ozbiljan protivnik, koji pogotovu na domaćem terenu kao i sve ekipe koje igraju protiv Partizana, pruža i više nego što su njihove objektivne mogućnosti. Kada govorimo o stvarima koje karakterišu način igre ekipe MZT-a, tu pre svega treba da se povede računa o polu kontranapadu, gde visoki igrači na poziciji četiri i pet odlično kreiraju taj deo igre pre svega kada je pop igra u pitanju. U pozicionom napadu atipičnost je tih „lažnih“ petica, igrači na poziciji četiri i pet menjaju pozicije u odnosu na to ko ih čuva. Imaju izuzetno dobru sarandnju visokih igrača, tu mislm na njihove reprezentativce Gečevskog i Čekovskog, što je nivo saradnje haj-lou. Mislim da su uspeli da uspostave jedan dobar odnos hemije unutar ekipe.
Od utakmice sa Barselonom, mi smo ušli u ritam i seriju odigravanja dve utakmice nedeljno. Naš mladi tim ima tu sposobnost regeneracije, smatram da su izuzetno dobro pripremljeni. Imamo jednu veliku obavezu, veliki broj navijača u Skoplju koji će sigurno doći da nas podrže na ovoj utakmici. Mi smo u dobrom momentu i želimo da taj momenat traje što duže, da nastavimo sa pobedama. Ne treba da pričam o značaju koliko nam je bitno da uđemo u seriju pobeda i u Jadranskoj ligi“
, zaključio je Vujošević.

MZT Skopje Aerodorm – Partizan NIS, nedelja 27. oktobar 17 časova.

Komentari