Aco “Trica”: Oduševljen sam ambijentom Zvezdaša. Radonjić: Velika škola za nas

Srbin u timu Ritasa, Stevan Jelovac nakon meča je izjavio:

– Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za ovaj susret i držali smo ga u ritmu koji nam je odgovarao. Odigrali smo u istom ritmu, bez mnogo uspona i padova. Spremamo se za vikend u kome imamo velike šanse i nadam se pozitivnom ishodu.

Hrvatski stručnjak na klupi Ritasa, Aco Petrović nije krio da je impresioniran ambijentom koji su napravili navijači Crvene zvezde.

– Odavno nisam prisustvovao ovako lepom košarkaškom dekoru, fer i korektno dosta vremena pre početka, ali i tokom meča. Voleo bih da i moj klub igra u takvom ambijentu i Radonjiću zavidim na tome. Što se samog meča tiče, u podsvesti nam je ostao ubedljiv poraz iz prošlog meča, bez obzira što se za taj nismo spremali. Iako smo u dobroj formi u poslednje vreme, ovo je za nas fantastičan rezultat jer igramo bez klasične petice, a to nije jedini mečap kojeg smo se pribojavali. Stvorili smo im dosta problema. Igrali pod kočnicom jer znamo da Zvezda kidiše u prvoj i trećoj četvrtini. Uspeli da “preživimo” i kad su Songaila i Palasios imali po četiri penala. Ipak nekim greškama u finišu pripustili da ostvarimo i bolji rezultat. Ovo je tek prvo poluvreme, šest razlike ništa ne znači ni nama ni njima, šanse su bile na strani Zvezde, pre svega zbog psihičke prednosti i centara, sada mislim da su pola-pola.

Damarkus Nelson na ovom meču imao je nešto niži učinak od uobičajenog.

– Znamo od ranije da je Ritas težak protivnik, teško je nekoga pobediti tri puta u sezoni. Igrali smo dobro u odbrani tokom većeg dela meča, to nam je omogućilo dosta otvorenih šuteva, ali kada god bi otišli na preko deset razlike, oni su je vraćali na pet. Biće veoma teško u Litvaniji.

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde je uprkos nevisokoj pobedi bio zadovoljan.

– Hvala igračima na trudu i navijačima na divnom ambijentu. Protivnik je u dobroj formi, a dosta igrača iz mog tima bez iskustva. Loše smo ušli u meč, dozvolili im čak 27 poena u prvih deset minuta, nakon toga smo napravili bitan iskorak, ali činili i veliki broj nedopustivih grešaka za eliminacioni deo takmičenja. Ponovo smo stekli osetniju prednost, ali novim greškama ugrozili i pobedu. Želeli smo da pred našim navijamima napravimo veću prednost, ali evidentno je da nam fali dosta iskustva u ovakvim mečevima. Ova utakmica nam je velika škola, naročito za one koji su prvi put u ovakvoj situaciji.

Komentari