“Al Dahra” zainteresovana za Crvenu Zvezdu?

FK Crvena Zvezda bi uskoro mogla biti privatizovana, pošto su, makar po pisanju beogradskih medija, bogati vladari Ujedinjenih Arapskih Emirata spremni da Vladi Republike Srbije plate 60 miliona evra za bivšeg Evropskog šampiona.

Prema pisanju beogradskih štampanih medija, za kupovinu Crvene Zvezde zainteresovana je kompanija “Al Dahra” koja se nalazi u vlasništvu vladajuće porodice Bin Zajed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Crvena zvezda bi trebalo da bude prodata za sumu od 60 miliona evra od kojih bi 65% bilo uloženo za vraćanje dugova koje klub ima dok bi 20 miliona Srbija uložila u sveukupni razvoj sporta u zemlji.

Kupac bi takođe trebalo da se obaveže da će u FK Crvena Zvezda ulagati 15 miliona evra, na godišnjem nivou, a u ugovor o kupovini bilo bi uključeno i ograničenje o načinu korišćenja zemljišta koje je u posedu kluba iz Ljutice Bogdana.

Što se tiče Partizana, Vlada Republike Srbije još uvek nije pronašla potencijalnog kupca, ali je sasvim izvesno da će i “večiti rival” crveno-belih biti privatizovan.

Komentari