Aleksandar Čanović: Trava Apton Parka moraće da čeka

Potpuno neočekivan je bio epilog završnice Kupa Bugarske. Scenario sličan finalu našeg domaćeg Kupa. Favorizovani Levski je dočekalo 18.000 freneteičnih navijača od prisutnih 20.000 Rezultat regularnog toka 1:1 nadograđen je golom u produžetku za ekipu Černomoreca i prvi klupski trofej za ekipu iz Varne.

Foto: varnature.bg

Foto: varnature.bg

-Neverovatan doživljaj i osećaj sportskih heroja Varne još uvek je prisutan. Ceo grad je izašao na ulice da nas pozdravi i obraduje se prvom trofeju u klupskim vitrinama. Poput slavlja upriličenih u Engleskoj, mahali smo i otpozdravljali sa podijuma otvorenog autobusa i to je slika koja će mi biti urezana do kraja života – priseća se jedan od junaka finala, golman Černomoreca, Aleksandar Čanović.

Vremena za odmor je bilo izuzetno malo. Černomorec se uključio u kvalifikacije za Ligu Evrope od 2.kola. Sudbina žreba je nekadašnjeg Olimpijskog reprezentativca ponovo vratila u Minsk. Ekipa iz Varne će za rivala imati najveće fudbalsko ime Belorusije – Dinamo… Klub u kome je Čanović proveo deo svoje fudbalske karijere.

Foto: Arenavarna.net

Foto: Arenavarna.net

-Iskreno, priželjkivao sam londonski Vest Hem, jer bi bila izuzetna čast za sve nas da se odmerimo u „kolevci fudbala“, ali trava Apton Parka ili nekog drugog renomiranog stadiona moraće još malo da sačeka – ističe Čanović. U Dinamu sam proveo izuzetan period kako u sportskom tako i svakom drugom smislu. U prestonici Belorusije i danas imam nemali broj prijatelja. Drago mi je da se srpski fudbalski gen još uvek poštuje u Dinamu, a najbolji dokaz je angažovanje Vuka Rašovića. Mislim da su nam šanse podjednake, ali ako ne primimo gol u prvom meču, smatram da ćemo biti u prednosti.

Utakmica za četvrtak je zakazana na stadionu Ludogoreca u Razgradu, umesto na vašem sportskom objektu u Varni.

-Stadion u Razgradu ispunjava sve zahteve UEFE za ovaj nivo takmičenja. Ludogorec je prošle godine igrao Ligu Šampiona, pa se nadam de ća nam stadion „zeleno-belih“ biti taličan i da ćemo i mi napraviti neke nove fudbalske iskorake za Černomorec na evropskoj sceni – rekao je na kraju razgovora fudbalski ljubimac Varne, golman Černomoreca, Aleksandar Čanović.

Komentari