Apel za pomoć Dušanu Travici

Kako saznaje 021, u saobraćajnom udesu u Sjedinjenim Američkim Državama pre tri dana stradala su tri momka iz Vojvodine, Vladan Jovanović (24) iz Crvenke izgubio je život, dok su druga dvojica teško povređena. 
Tragično stradao Vladan Jovanović, a povređeni su Dušan Travica (24) i Goran Šišarica (25), obojica iz Kule.
Svi su studenti Novosadskog univerziteta, a u Americi su na programu “Work and Travel” oko pet meseci.

Kako je za 021 rekao Drago Božić, koji je takođe u Americi na privremenom radu, do udesa je došlo kada je Travica, vozeći ševroletov pikap, sleteo s puta u blizini grada Majnot u Severnoj Dakoti. Automobil se prevrtao i završio u jarku.

Po izveštaju američke policije, jedino je Travica bio vezan, pa su u prevrtanju Jovanović koji je bio na mestu suvozača i Šišarica ispali iz vozila.

Jovanović je izdahnuo u ambulantnim kolima na putu do bolnice.
Šišarica je u udesu povredio nogu i jedan pršljen i izaći će iz bolnice za nekoliko dana.

Božić, koji studira sa Travicom, kaže za 021 da je mladi Kuljanin u jako teškom stanju, povređena mu je vilica, nekoliko pršljenova i ruka, ima jake bolove i hitno mu je potrebna finansijska pomoć za nastavak lečenja u specijalnoj bolnici u Mineapolisu pošto mu je isteklo zdravstveno osiguranje.

Svi koji su u mogućnosti i imaju dobru volju da pomognu u prikupljanju sredstava za dalje lečenje i odlazak njegovih roditelja u Ameriku, mogu to učiniti uplatom na žiro-račune Vojvođanske banke:

355-514334674-dinarski račun
355-3200287267-59-devizni račun
SWIFT-BIC code: VBUBRS22
IBAN code: RS35355000320028726759
Primalac: Anđelko Travica
Svrha uplate: Dobrovoljni prilog

Možete pomoći i putem mobilnog telefona preko svih naših operatera – „Telenor“, „Telekom“ i „Vip“ – pokrenuli su humanitarni SMS broj za Dušana Travicu. Dovoljno je da se pošalje prazna poruka na broj 2012, koji važi za sve mreže, a cena poruke je 100 dinara.

 

Pokojni Vladan Jovanović je bio student Fakulteta za uslužni biznis, Travica je na master studijama na FTN-u, dok je Šišarica student PMF-a.

Komentari