Babarogić replicirao Simoviću

Izjava predsednika Zajednice fudbalskih klubova Jelen Super lige Branimira Babarogića

Reagujući na iznesene stavove u pojedinim sredstvima javnog informisanja od strane predsednika FK Spartak Zlatibor voda Dragana Simovića, predsednik Zajednice fudbalskih klubova Jelen Super lige Branimir Babarogić daje sledeću

IZJAVU ZA JAVNOST

“Povodom iznesenih stavova predsednika Dragana Simovića moram da istaknem iznenađenje kako izborom komunikacije sa čelnicima Zajednice klubova Super lige, tako i nizom netačnih tvrdnji koje kao takve zaslužuju službeni odgovor.
Podsetio bih predsednika Simovića da je i on lično deo srpskog klupskog fudbala. Složiću se sa željom svakog pojedinca, tako i njegovom, da hoćemo da vidimo dalji napredak našeg fudbala, ali i podsećam da će do toga doći samo ukoliko svako od nas u sopstvenom segmentu pruži maksimum.
Pogledajmo širom Srbije, kroz dva elitna takmičarska ranga, kako se vide pomaci na planu infrastrukture – od Novog Pazara, preko Užica, Jagodine, Niša, Kruševca i Gornjeg Milanovca, sve do Beograda. U nizu ovih pozitivnih primera verujem da i Dragan Simović može da pronađe i motiv i način i razlog da Spartaku i samoj Subotici podari nešto novo sa tog aspekta. Ujedno, govoreći o polju infrastrukture, svakako da Spartak spada u red onih koji su najmanje uradili u prethodnom periodu.
Predsednik Simović govori i o izborima na nivou Zajednice klubova. Još jedno podsećanje, istine radi – jednoglasnom odlukom svih 16 predstavnika kluba Zajednice, uz njegov glas takođe, odlučeno je da se izborna procedura obavi po završetku takmičarske sezone. To smatramo i mudrim i korisnim, jer niko ne ulazi u izbore u trenutku jeka takmičarske borbe.
Za taj stav i odluku je bio i potpredsednik Zajednice i moj prvi saradnik Odžaklić, inače predstavnik subotičkog kluba. Nas dvojica imamo odličnu saradnju, kako po pitanjima vezanih za domaće takmićenje, tako i na evropskom polju.
Zbog toga, duboko smo ubeđeni da su svi dosadašnji stavovi Odžaklića bili i stavovi Spartaka.
Produžetak mandata članovima Zajednice klubova je u potpunosti u skladu sa Statutom naše organizacije, kao i svim pravilnicima FS Srbije kao više instance. Predsednik Saveza Tomislav Karadžić se nikada nije bavio izbornom procedurom u našim redovima i sa svim tim pričama zaista nije povezan na bilo koji način. Na kraju, naglašavam da Spartak predstavlja klub sa najvećim brojem predstavnika na najodgovornijim i čelnim funkcijama na svim fudbalskim nivoima, počev od gradskog saveza, područnog, regiona FS Vojvodine, Zajednice klubova, Izvršnog odbora FSS i Skupštine FSSPoznavajući sve predstavnike Spartaka u raznim telima i organima, smatram da je reč o izuzetno stručnim radnicima i kvalitetnim osobama, tako da mi eventualna ljutnja i njihovo optuživanje zaista nisu jasni.
Kao i uvek, stojimo na raspolaganju svim kapacitetima našim članovima, pa pozivam i gospodina Simovića na razgovor i postizanje dogovora za ostvarivanje najboljih interesa sprskog fudbala.”  

 

Komentari