Bajern i Pao bez problema slavili na svojim parketima

Večeras je u grupi C Bajern u Minhenu naneo drugi poraz Sijeni (89:79), dok je Panatinaikos u grupi D ostvario svoj prvi trijumf, pobedivši Laboral Kuću (95:74).

Predvođeni dobrom partijom Malkolma Delaneja, igrači Svetislava Pešića su u drugoj rundi Evrolige savladali Montepaski. Delanej je predvodio Bavarce sa 20 poena i 3 asistecije (indeks 25), pored njega, igrači koji su uticali na krajnji ishod su bili Nihad Đedović, bosanski reprezentativac je dao 14 poena, i Džon Brajant, igrač koji je prkosio Crvenoj zvezdi prošle godine u dresu Ulma u Evrokupu, je ubacio 15 poena i imao 11 skokova. Pešić je bivšem krilnom centru Zvezde, Borisu Savoviću, “dao” 18 minuta, a on ih je iskoristio tako što je postigao 5 poena i uhvatio 3 lopte ispod koša. Marko Krespi nije imao odgovore na napade Nemaca, ovog puta ni Danijel Heket nije uspeo da napravi razliku na terenu. Nije postigao dvocifren broj poena, dao je 8, ali je odlično razigravao saigrače- 6 asistencija. Montepaski Sijena nije ni nalik onoj, iz prošle sezone, koja je gazila sve pred sobom u Evroligi, nošena vanserijskim partijama Bobi Brauna, kojem je u međuvremenu dosadilo da na Evroligaškim mečevima ubacuje po 50 poena, te je otišao u kinesku ligu, u Donguan Leopardse. 10 poena razlike i nije najbolji pokazatelj nadmoći Bavaraca u svojoj hali.

Bajern Minhen: Troutmen 8, Haman, Šafarcik 2, Štejger 10, Bencing 9, Đedović 14, Zipser, Delanej 20, Idbihi 6, Savović 5, Tejlor 2 i Brajant 15.
Montepaski Sijena: Viđijano 4, Hanter 9, Kornoh, Ročesti 13, Karter 14, Res 3, Ortner 11, Udom, Heket 8, Ingliš 12 i Grin 5.

Iz velike borbe Panatinaikosa i Laborala, Pao je ipak izašao kao pobednik. Bramos je svojom odličnom “rolom” u ogromnoj meri doprineo da Atinjani dođu do prve pobede u ovosezonskom ciklusu najjačeg Evro-takmičenja. Nakon bolnog poraza od Lijetuvosa, igrači Argirisa Pedoulakisa su se uspešno oporavili pobedivši Laboral Kuću na svom parketu. Izuzevši fenomenalnog Majkla Bramosa, koji je postigao 21 poen i imao 5 skokova, dobre partije su prikazali Ramel Kari (15 poena) i Dmitris Dijamantidis (indeks 16). Pao i Laboral Kuća su nakon ovog meča poravnali skor. Nocioni (23 poena), Hodž (15 poena) i Jelinek (17) nisu uspeli, iako su postigli većinu poena, da preokrenu meč u neki drugi tok i donesu Kući novu pobedu. Igrač meča je bio fenomenalni Andres Nocioni, pored toga što je dao 23 poena, on je imao 12 skokova i 3 asistencije, takođe je iznudio 10 faulova i sa indeksom 35 će skoro sigurno biti u prvoj petorci ovog kola, verovatno i MVP.

Panatinaikos Atina: Bramos 21, Kari 15, Batist 5, Focis 8, Ukić 6, Lazme 9, Mavrokefalidis 2, Dijamantidis 9, Gist 8, Papas, Janković 3 i Mačiulis 9.
Laboral Kuća Vitorija: Nocioni 23, van Ostrum 1, Hamilton, Diop, Hodž 15, Plejs 10, Ertel 5, Jelinek 17 i Kozer 3.

U poslednja dva meča ove runde, Efes je inspirisan Skotijem Hopsonom lako pobedio u Strazburu Ažinsu i drugove (66:76), dok je Unikaha ostvarila svoj prvi trijumf ove sezone, savladavši Stelmet rezultatom 101:68. Štimac je Zijelonoj Gori ubacio 6 poena, a Tadija Dragićević Strazburu 7.

Komentari