Bajern prigrabio Superkup

Nakon fantastične završnice, Superkup kontinenta pripao je Bajernu.

Osvajači evropskih trofeja ove godine nisu nas razočarali. U prvom susretu dva giganta kontinentalnog fudbala, viđena je sjajna utakmica Bajern je dva puta imao prednost, verovatno najosporavaniji (zbog čega) fudbaler današnjice, Fernando Tores je rano doneo prednost Čelsiju.

Bajern je uzvratio, na otvaranju drugog dela, upravo proglašeni najbolji igrač Evrope, Frank Riberi je počastio svoje navijače golom i izjednačenjem i tim rezultatom se navršio regularni deo susreta. Prethodno je ranije na tuširanje poslat Ramirez.

Oslabljeni plavci ipak nisu stali, veliku radost doneo im je Eden Azar, Belgijanac je sve preuzeo na sebe i najavio da će ovo biti njegova godina, sjajnim udarcem je savladao Nojera.

Vreme produžetaka je prolazilo, radilo u korist Čelsija i kada se sudija već pripremao da odsvira kraj, čime bi Čelsi osvojio Superkup, Bavarci su izveli akciju u kojoj je učestvovao gotovo čitav vezni red, uz malo umešnosti i sreće, lopta je došla do Martineza koji je golom odveo meč u penal triler.

Veličanstveno izvođenje oba tima viđeno je u prve četiri serije, besprekornost je umanjio jedino Ešli Kol čija je lopta ipak od unutrašnjeg dela stative završila u golu. Nakon njega Džerdan Šaćiri bio je milimetarski precizan, a onda je na scenu stupio Manuel Nojer. Golman “pancera” je svom timu doneo trofej odbranom udarca Lukakua.

Dvoboj dva velika stručnjaka i rivala iz “El Klasika” na taj način je pripao Gvardioli, a zanimljive izjave je izneo Murinjo nakon meča, tražio je od navijača da ne skandiraju njegovo, već Azarovo ime. Osim toga, “Posebni” je izjavio da je bolji tim izgubio, ali o tom parametru najbolje svedoči statistika:
Bajern 2-2 Čelsi (5-4 penalima).

Posed lopte: 74%-26%.

Šutevi: 41-14.

Dodavanja: 784-262.

Uspešnost dodavanja: 88%-65%.

Izvedeni auti: 41-12.

Korneri: 15-5.

Komentari