Barsu čeka pakao u Pioniru

Crno-beli u 6. kolu Evrolige dočekuju tim Barselone. Njihov 18. međusobni susret u istoriji zakazan je za četvrtak, 21. novembar sa početkom u 20,45 časova.

Španski tim je u dosadašnjem takmičenju zabaležio tri pobede i dva poraza, i nalazi se na drugom mestu na tabeli iza Fenerbahčea. Crno-beli nakon pet odigranih kola imaju samo jednu pobedu, i zbog bolje koša razlike od Budivelnika zauzimaju petu poziciju.

Foto i Tekst: www.kkpartizan.rs

Barselona je u prvom kolu ovogdišnjeg takmičenja u Evroligi zabaležila pobedu rezultatom 67:60.
“Ovo je veoma važna utakmica za nas, i očekujem naravno pobedu. Videćemo, ali siguran sam da mi to možemo”, rekao je Žofre Lovernj.

“Dolazi zaista jedan klub koji da bi bio veliki mora da ima velike igrače, velikog trenera, upravu. Barselona apsolutno sve to ima. Možda je ove godine Real nešto jači po individualnom sastavu gledano u njihovim odnosima, ali Barselona ima ekipu sastavljenu od veoma kvalitetnih igrača. Navaro se vratio posle operacije stopala, znate da je imao dug period posle oporavka, pa se vraća u formu i opet je u napadu prva perjanica. Ali, ne i jedina. Godinama su u istom sastavu, sa istim trenerom koji je odličan, iza kojeg stoji jedna stabilna uprava. Svaka ekipa tokom sezone ima kriznih perioda, pa je veoma bitno da klub ima jedinstvo i čvrstinu. To je Barselona godinama pokazala i demonstrirala. Svi znamo da nam dolazi veliki protivnik i sa te strane gledaocima koji dođu nudi se veliki spektakl”, istakao je Duško Vujošević u uvodnoj reči o narednoj evroligaškoj utakmici.

Šef stručnog štaba šampiona Srbije govorio je i o situaciji u kojoj se klub nalazi kada dočekuje jednu od najvećih ekipa na Starom kontinentu:

“Znate da smo ranjeni. Imamo problema, gledajući samo na dvojicu igrača, a nisu samo njih dvojica. Da su tu Bertans i Vesterman, a da ne kažem u odnosu na prošlu godinu. Vrlo lako se prelazi preko činjenice da je otišao kapiten Lučić za skromna sredstva, u odnosu na njegovu vrednost za nas. Zaista mi je žao što nismo mogli da zadržimo tim od prošle godine, jer sa tako mladim i talentovanim timom već izgradio radne navike, sisteme vrednosti, moralne odnose, postali su dobri saigrači jedan drugome, spremni da se bore… Mislim da bismo ove godine bili zaista konkurentni svim timovima u Evropi. Ovako, posle povrede Vestermana jesmo ranjeni, ali utakmica sa Zvezdom pokazuje da su momci spremni junački da se bore, da publika razume situaciju i maksimalno podržava. To je jedino što možemo da obećamo. Vraćajući se na utakmicu sa Moskvom moram da kažem da je 42 razlike najveći poraz u istoriji Partizana. Čovek koji vodi mladi tim mora da bude spreman na različite epiloge. Da ima širok spektar očekivanja i podnošenja. Ali, ponovo je ta povreda Vestermana, ne samo njegovo odsustvo već i uticaj. Znam kako je to emotivno delovalo na mene, sigurno i na njegove saigrače. Sa druge strane, Partizan je izgradio određeni respekt koji isto tako lako može i da se izgubi. Izgrađen je ugled, protivnici nas poštuju, igraju maksimalno, u Moskvi smo imali situaciju da na 42 razlike Mesina insistira da se ide na koš, da je nezadovoljan sudijskom odlukom. Jako mu je bilo stalo da dobije sa velikom razlikom, što pokazuje i koliko nas poštuju, jer uzeti skalp Partizanu je velika stvar.
Nismo u dobroj situaciji, finansijski smo stalno u krizi, većoj ili manjoj, znate kakva je bila situacija tokom leta, sigurno je i ona primorala na određene poteze, nedostatak moje garancije Lučiću, što je možda moglo da bude i presudno. Jednostavno, nisam mogao da insistiram da ostane neko ko ima konkretnu priliku da zaradi pare i da se obezbedi, a da ovde mnogo manja primanja nisu ni redovna”
, rekao je Vujošević.

U ime kluba trener Partizana NIS još jednom je apelovao na publiku da se primerno i sportski ponaša, jer zbog zaprećenih kazni Evrolige klub može snositi velike posledice:

“U tom kontekstu bih zamolio i publiku da bez obzira na odluke onih koji sude utakmicu. Ne vidim efekat bacanja upaljača i novčića na teren. Niti će to da izazove promenu kriterijuma niti se neko toga plaši. Samo stižu kazne. Tu nije priča završena po pitanju incidenata na toj utakmici, protiv mene se vodi neki disciplinski postupak, videćemo kakve će sankcije biti. To sada nije toliko u prvom planu. Ono što jeste da se potrudimo da napravimo spektakl od ove utakmice, kvalitetnu predstavu, siguran sam da će igrači dati maksimum kao što je bilo u utakmici sa Zvezdom. Za mene lično, to će biti dovoljno. Naravno, lepše je kada se dođe do pobede, ali čovek mora da bude razuman i da ako mu tim pruža maksimum, to je najveća pobeda. Drago mi je što publika to oseća, što nas podržava, što vidi da smo u kriznom momentu. Objektivno, niko nije očekivao da će Partizan pre utakmice sa Zvezdom biti u vrhu Jadranske lige. Neki rezultati koji su napravljeni su sigurno iznad očekivanja, bio je kiks u Novom Mestu. Ove povrede su napravile probleme, ali oni postoje da bi ih čovek rešio. Mi ćemo to, limitirani znanjem tržišta o našoj materijalnoj situaciji, probati da rešimo”, zaključio je Vujošević.

Ulaznice za predstojeći susret će biti u prodaji i na dan utakmice, 21. novembra isključivo na blagajni južne tribine stadiona Partizan od 10 do 17 časova. Cene karata za parter je 2000 dinara. Ulaznice za tribine su rasprodate.

Komentari