Bekrić “Zvezda u usponu”!

Mladi srpski atletičar je dobio nagradu “Zvezda u usponu” na gala večeri održanoj u presonici Estonije, Talinu. Ova nagrada je samo kruna svih uspeha koje je ređao ovaj mladi preponaš, zahvaljujući njemu, Srbija se pominje u samom vrhu svetske atletike.

Emir je ove godine osvojio četiri zlata (Evropsko ekipno prvenstvo u Kaunasu, Mediteranske igre u Mersinu, EP za mlađe seniore u Tampereu i Balkansko prvenstvo u Bugarskoj), ali je svakako najveći uspeh i razlog za ovu nagradu bronza na Svetskom prvenstvu u Moskvi (48,05 na 400m sa preponama). Pored srpskog rekordera, u ženskoj konkurenciji za ovu prestižnu nagradu bio je još jedan nebrušeni biser srpske “kraljice sportova”, Amela Terzić.

Vidno srećan i uzbuđen, Emir Bekrić je rekao: “Uvek je čast da predstavljam moju zemlju. Imam podršku mog naroda i tima, i veoma sam zahvalan zbog toga. Nadam se da ću osvojiti još medalja u budućnosti. Želim samo da nastavim da treniram i osvajam medalje”. Emir je do nagrade došao zahvaljujući glasovima 163 novinara iz 53 država, odličnim rezultatima sa ovogodišnjih takmičenja, kao i glasovima članova Evropske atletske federacije.

Komentari