Bekvalac: Nisu svi koji su došli pojačanja, borićemo se za tri boda u Kragujevcu

U susret prvoj utakmici prolećnog dela Jelen Superlige, na stadionu čair održana je pres konferencija, na kojoj su se prisutnim medijima obratili Dragoljub Bekvalac, šef stručnog štaba Radničkog, sekretar stručnog štaba, Predstag Stamenković i igrači Strahinja Petrović i kapiten Aleksandar Jovanović.

Po tradiciji, pred novinare je prvo izašao trener kluba, Dragoljub Bekvalac:

-Pre svega, razočaran sam malim odzivom novinara, nakon dobre igre našeg kluba očekivao sam veću podršku medija. Moram reći da nisam nezadovoljan urađenim, pre svega ljudima iz kluba, koji uprkos malom broju rade na omogućavanju uslova kakve imaju najbolji klubovi u zemlji.  Nažalost, nisu svi igrači koje smo doveli prava pojačanja, što se iz dana u dan sve bolje vidi. Mogu da kažem da je najveće pojačanje za Radnički, to što je klub uspeo da održi kostur tima, koji je beležio dobre igre u prvom delu prvenstva. U jesenjem delu sezone, u prva četiri kola igrali smo tri utakmice na domaćem terenu, sada je situacija drugačija, jer imamo tri, veoma teška gostovanja. Rekao je Bekvalac.

Zatim se okrenuo prvom protivniku:

Prva stanica je Radnički iz Kragujevca, tim koji sam trenirao u prošlosti, poznajem igrače i znam da nam neće biti lako osvojiti bodove u Kragujevcu. Ono što mogu da obećam u svoje i ime svojih fudbalera, je da ne samo u Kragujevcu, već na svakoj utakmici koju budemo igrali kod kuće je borba za tri poena. Igraćemo napadački i desiće se da nekada budemo kažnjeni od strane jačih protivnika, ali publika će znati da prepozna našu igru i obećavam da neće stadion napuštati nezadovoljni.

Okrenuo se i igračkom kadru:

-Što se tiče igračkog kadra, od pojačanja, Marjanović i Jelić su se odlično uklopili u naš sistem igre, čime su nagovestili da će biti prava pojačanja. Imamo par povređenih igrača, koji muče povrede od prošlog dela sezone. Milenković i Pejčić, takođe se i Bulatović žali na povredu. Najveći hendikep biće neigranje Jovanovića, koji odrađuje kaznu zbog kartona.
I pored toga, svi ovi momci, pokazaće širokom auditorijumu, da Radnički neće skretati sa puta na kome se nalazi, da li ćemo doći do Evrope, to će vreme pokazati. Lepo je maštati o Evropi, lepše je nego se plašiti ispadanja, mi ćemo igrati mnogo rasterećenije kada budemo teoretski obezbedili opstanak. Zaključio je Bekvalac.

Aleksandar Jovanović, kapiten Radničkog naglašava da je ekipa spremna za početak sezone:

-Spremni smo i psihički i fizički za sve što nas očekuje, biće nam teže nego jesenas, ali smo stekli dosta iskustva, što nas čini jačim. Imali smo odličnu odbranu, želim da tako ostane i dalje, ali se nadam da će se pričati i o napadu. Na samom početku očekuje nas teška utakmica, igramo protiv dobrog protivnika, mi smo se spremali za tu utakmicu i očekujem da se neporaženi vratimo iz Kragujevca. Idemo stepenik po stepenik, i svaku šansu ćemo oberučke prihvatiti. Rekao je Jovanović.

Na kraju je i jedan od namlađih fudbalera Strahinja Petrović, koji je zbog povrede morao da odbije poziv Govedarice u omladinsku reprezentaciju, dobio reč:

-Gostujemo ekipi koja se nalazi u donjem delu tabele, ali to ništa ne govori o njima, radi se o veoma dobroj ekipi i imamo teško gostovanje. Uz pomoć Meraklija očekujem da se neporaženi vratimo iz Kragujevca. Rekao je Petrović.

 

Radnički gostuje Radničkom u Kragujevcu, utakmica je na programu u Nedelju od 13 časova.
Podsećamo vas da ukoliko niste, svoju polusezonsku kartu za mečeve Radničkog možete kupiti svakog dana na biletarnici hale Čair.

Komentari