Birali ste: Mijailović najbolji levi bek u JSL

Okončano je i glasanje za najboljeg levog beka u JSL protekle jeseni. Budući da je vreme praznika i slavlja, odziv za glasanje bio je očekivano niži, međutim trku za najbolju „trojku“ domaćeg fudbala ukrasila je foto-finiš završnica. Paradoks je da su igrači “večitih” tek u trećem glasanju ove zime dobili nešto veći broj glasova od igrača ostalih timova.

Između dvojice bekova klubova sa Autokomande, Nikole Mijailovića i Vladimira Volkova najviše glasova (32%) dobio je Mijailović, igrač Crvene zvezde. Volkov je dobio samo procenat manje (31%) i našao se na drugom mestu.

Iza njih sledi odlični bek Jagodine Mohamed El Monir, a prijatno iznenađenje su glasovi za Nemanju Antonova, mladog beka OFK Beograda, inače debitanta u najvišem rangu Srbije. Slede: Gojković (Sloboda), Protić (Novi Pazar)

 

Reč dve o laureatu

Nikola Mijailović je izazvao dosta podozrenja pristalica crveno-belih kada se letos vratio u klub. Razlog za strepnje navijača bila je etiketa nedisciplinovanog momka koji loše utiče na ekipu koja je ovog defanzivca pratila gotovo tokom cele karijere. Mnogi su se tada prisetili “Zemanove epohe” i suspenzije upravo Mijailovića zbog kršenja discipline. Tada se više govorilo o noćnom životu nego o učinku na terenu. Drugi razlog su njegove godine, prevalio je treću deceniju, uskoro puni 32 godine.

Ipak, Mijailović je već na startu prijatno iznenadio, počeo je golom protiv IBV-a u kvalifikacijama za Evropa ligu, a nastavilo se standardno dobrim igrama u oba smera tokom čitave jeseni. Na kraju, prema ocenama navijača svog kluba bio je jedan od svetlijih tačaka u igri crveno-belih.

Ozbiljnim pristupom i zalaganjem je pokazao svoje igračke kvalitete i podsetio nas zbog čega je 2004. godine bio standardni prvotimac mladog tima SCG – visešampiona Evrope.

Komentari