Bivši Zvezdaši dočekuju Zvezdu u Kruševcu

Od početka kalendarske 2012. godine, Napredak je u usponu. Finansijska stabilizacija kluba, glavni je doprinos Marka Miškovića, rođenog Kruševljanina, biznismena ali i sina jednog od najbogatijih Srba.

O ozbiljnosti rada govore vredna pojačanja, suveren ulazak u Superligu već druge sezone (prve godine je bodovni zaostatak na polusezoni PLS bio nedostižan), ali i rad sa mlađim kategorijama – Napredak je jedan od svega nekoliko klubova sa pionirima, kadetima i omladincima u najjačoj konkurenciji u Srbiji.

Osim toga, lepi stadion pod Bagdalom je osvetljen reflektorima.

Upravo je Mišković u jednom periodu bio finansijer Crvene zvezde, kluba koji sutra dolazi na stadion “Mladost”. Osim njega, jaku vezu sa crveno – belima imaju i članovi Upravnog odbora, predsednik Goran Karić direktor je kompanije koja je sponzorisala tim sa “Marakane”, a članovi UO su, između ostalih i Vladimir Matijašević, fudbalski agent i nekadašnji fudbaler Zvezde, Dragiša Binić, član zlatne generacije iz Barija. Najnoviji dodatak upravi kluba iz Kruševca je Dan Tana, poznati ugostitelj i nekadašnji predsednik Crvene zvezde.

Kraj aut linije je još jedan bivši član Zvezde, trener “čarapana” Milan Lešnjak je u mlađim kategorijama igrao za crveno-bele, a i trenersku karijeru je trasirao radeći sa juniorima u Ljutice Bogdana.

Najstariji prvotimac i trenutno najbolji strelac lige, Nenad Mirosavljević takođe je na neobičan način vezan za Zvezdu. Igrao je u dresu večitog rivala – Partizana, ali je kao član kiparskog Apoela pre nekoliko godina na “Marakani” u poslednjim minutima produžetka postigao gol kojim je zapečatio njihov evropski put 2007. godine.

Kruševac će sigurno videti zanimljiv duel, bez mnogo praštanja.

Komentari