Bjelica vodio Fenerbahče do pobede

Predvođeni Nemanjom Bjelicom igrači Fenerbahčea su kao gosti savladali Emporio Armani rezultatom 71-82.

Nemanja Bjelica

U prvoj četvrtini smo videli veliki broj koševa uz odlične procente šuta obe ekipe. Ekipe su se smenjivala u vođstvu, a na samom startu dominirao je centar Fenerbahčea Oguz Savaš koji je bio nerešiva enigma za centre Armanija. Savaš je ubacio 9 poena u prvoj četvrtini a pratili su ga Bjelica i Bogdanović sa po 6 poena. Najistaknutiji igrač kod domaćina bio je Đentile sa 7 poena. Na kraju četvrtine Fenerbahče je bio u plusu od 4 poena, 24-28.

Druga četvrtina je donela velik broj promasaja. Dato je manje poena nego u prvoj a viđeno je i par lepih poteza. U tim trenucima isticao se Jan Veseli koji je radio sve na terenu. Belezio je skokove, poene, odlicno je igrao odbranu a najlepsi potez druge cetvrtine njegovo je delo. Sipahi Kenan je promašio a iz drugog plana je doleteo češki reprezentativac i prikucao loptu u koš. Na odmor se odlazi pri rezultatu 38-43.

Treća četvrtina donosi brzu igru. Na samom početku Bruks dominira sa nekoliko vezanih poena.  Bjelica predvodi svoje saigrače, bleži skokove, poene i igra odličnu odbranu. Fenerbahče uspeva da 3 minuta drži igrače Armanija bez koša. U završni kvartal igrači turskog kluba ulaze sa 9 poena prednosti, 54-63.

Četvrta četvrtina donosi dosta uzbuđenja. Armani agresivnom odbranom i u napadu igrom na raspoloženog Bruksa pokušava da uhvati priključak. Uspeli su igrači Armanija posle koša i dodatnog slobodnog bacanja koje je realizovao Haket da dodju na -4 poena na 3.23 min do kraja. Tada na scenu stupa Jan Veseli najbolji strelac Fenerbahčea na ovoj utakmici. Prvo posle promašenog šuta Bogdanovića skače u napadu i beleži poene, zatim posle dobre odbrane Bogdan Bogdanović baca “Alley-oop” za Veselog koji snažno zakucava. U tom trenutku igrači turskog tima beže na plus 8. U sledećem napadu Bogdanović krade loptu i nade Armanija odlaze u nepovrat. Na kraju 71-82 za Fenerbahče.

Najbolji u redovima turske ekipe bio je naš Nemanja Bjelica koji je zabeležio 14p, 10sk, 2as i 1ul, Jan Veseli je zabeležio 15p uz 8sk, 2as, 1ul i 3bl dok je Bogdan Bogradnović zabeležio 11p, 2sk, 8as a Savaš je ubacio 11p. U redovima Armanija istakao se Maršon Bruks sa 24p, 2sk, 3as, 2ul, Daniel Heket je ubacio 12p i tome dodao 10sk, a Alesandro Đentile je ubacio 14p uz 3sk i 2as.

Komentari