Blat: Partizan je odigrao vanserijski. Maloumnici gađali novčićima!

Uprkos padu u finišu i porazu, trener Makabija, Dejvid Blat je pred novinare izašao vidno lepo raspoložen.

– Čestitke Partizanu na pobedi. Mi smo meč kontrolisali tokom tri četvrtine, ali oni su poslednju odigrali vanserijski. Košarka je igra koja se sastoji iz niza manjih igara koje treba posložiti da bi se došlo do uspeha. Nama je večeras očigledno nedostajala jedna, ne mogu tačno da kažem koja – počeo je ozbiljnu priču šaljivim tonom stručnjak na klupi “ponosa Izraela” – raspoloženje mu nije pokvarila ni kiša novčić koja se sručila sa “južne tribine”

– Odavno me u Beogradu nisu ovoliko gađali novčićima. Navijači su odlični, prave sjajnu atmosferu, šteta je što je nekolicina maloumnika pokvarila sve. Verovali ili ne, nekada, dok sam bio mlađi i ja sam izgledao lepo, zbog toga mi sada smeta kada me gađaju, jer mi narušavaju izgled – našalio se Amerikanac

Koliko je neigranje Skorcijanidisa u poslednjoj četvrtini imalo uticaja na ishod?

– Sofo nije trenirao još od našeg prethodnog meča u ponedeljak, ipak zaigrao je mimo plana i pružio daleko bolju igru od očekivane. Na kraju trećeg dela je povredio skočni zglob, pored bolesti i te povrede zaista nisam mogao da od njega tražim da zaigra još. Bilo bi bolje da je ostao, ipak, njegovo odsustvo nije opravdanje za poraz. Imamo dosta igrača u rotaciji, trebalo je drugi da pokriju taj segment.

Novinare je zanimalo koliko ima istine u pričama da Blat možda preuzim Nju Jork Nikse.

– Danas sam i ja prvi put čuo za to. Moj prijatelj Stiv Mils bio je direktor u Niksima do skoro. Mi smo igrali zajedno na univerzitetu Prinston četiri godine, može se reći da čekam da me zaposli od 1981. godine – šalim se naravno.

Može li Makabi do fajnal fora?

– Naš cilj je pre svega da uđeml u osam najboljih na kontinentu, sve preko toga je fenomenalan uspeh. Da bi se ostvario veliki rezultat, potreban je kontinuitet, da jezgo igrača ostane na okupu. Da se upoznaju i imaju dovoljno iskustva, sada se vraćam na početak priče, treba imati igrače koji mogu da slože mnogo malih igara u jednom uspešnom meču – Rekao je Blat nakon meča.

Komentari