Bobi, Jaka i Šilb vodili Zvezdu u novu pobedu

Zvezda je uspela da ostvari drugu pobedu u Evroligi, prvu pred svojim navijačima. Krcat Pionir je bodrio crveno-bele od prvog do poslednjeg zvištuka, mada je u par navrata zavladao strah zbog naleta Litvanaca. Zvezda se već par puta “opekla” sa velikim rezultatskim prednostima, ovoga puta je ekipa Dejana Radonjića pametno čuvala vodstvo, i tako se približila top 16 fazi najjačeg evropskog takmičenja.

Crvena zvezda Telekom je odlično otvorila utakmicu i uspela da održi i uvećava prednost do samog kraja, iako je bilo par oscilacija i izjednačenja. Mnogi Evroligaši ne bi pobedili ovakvo izdanje Lijetuvosa, oni su za tri, večeras, šutirali 16/38. Gecevičijus je prednjačio po broju ubačenih trojki, Litvanac je realizovao 5 od 8 šuteva za tri poena. Martinasu Gecevičijusu je samim tim ovo treći meč zaredom da postiže najviše poena u svojoj ekipi, on je ubacio 17 poena, kao i Seibutis. 4 poena i 10 asistencija su pali u senku isfrustrirane reakcije Omara Kuka, koji je želeo da se obračuna sa Raškom Katićem. Bivši plej Zvezde je posle meča rekao da nikada nije igrao protiv prljavijeg igrača, što je Raško Katić na sebi svojstven način prokomentarisao: “Nisam prljav, kupam se redovno”!

Katić je, uz Marjanovića, imao veliku ulogu u odbrani. Njih dvojica su u dosta slučajeva uspeli da dobiju duele protiv snažnih centara, Glinijadakisa i Palasiosa. Bobi Marjanović je imao indeks korisnosti 22, i tako bio igrač meča sa 12 poena i 7 skokova. U par navrata se stekao utisak da bi Blejk Šilb i nogom postigao koš, da je pokušao… On je iz igre šutirao, maltene, bez greške. Šilb je postigao 14 poena, na zaprepašćene, sa linije penala nije bio nepogrešiv, pogađao je 2/6. Jaka Blažić je svojom poletnom igrom “pokrenuo erupciju” Pionira, i “bacio na kolena” tim iz Viljnusa. Reprezentativni bek Slovenije je za 16 minuta postigao isto toliko poena. Nelson i Katić su tradicionalno dobro odigrali, i održavali razliku tima sa Malog Kalemegdana, dok se Luka Mitrović sinoć apsolutno oslobodio, i pružio jednu od svojih najboljih partija. Nakon druge pobede u Evroligi, Crvena zvezda će u ponedeljak “gostovati” Partizanu u hali Pionir, a Lijetuvos Ritas će u VTB ligi igrati sa Donjeckom u nedelju.

Foto: Mondo.rs

Komentari