Bogdanov utrčao na teren bez posledica: Mikić uhapšen samo zbog skandiranja

Kao sportski portal, trudimo se da ne mešamo politiku i sport, ali ovoga puta jednostavno, to je nemoguće. Još jednom ćemo se osvrnuti na nemile događaje iz meča Srbije i Albanije. Konkretno, na prekid meča u 41. minutu.

Foto: Mondo.rs

Foto: Mondo.rs

Igor Mikić stekao je instant slavu u Republici Srbiji, kada je tokom prekida meča u dva navrata pred kamerama skandirao Aleksandru Vučiću “Vučiću ped**u”. Nakon tog togađaja Ivan je stekao slavu na socijalnim mrežama. Ubrzo zatim javio se ministar unutrašnjih poslova, koji je izrazio zgražavanje ponašanjem Mikića, kao i nereagovanjem javnog medijskog servisa na uvrede u živom programu. Kako su danas javili mediji u Beogradu Mikić je zbog svog greha, uhapšen, jer je vređao premijera Srbije, Aleksandra Vučića.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović navodi da će drugi deo istrage pokazati kako je MIkić došao do karte za ložu. Stefanović je dodao da policija nije dužna da obezbeđuje ložu stadiona, jer su za bezbednost na stadionu zaduženi redari, koji o incidentima obaveštavaju policiju, koja nakon toga reaguje.

Foto: Telegraf.rs

Ovom prilikom želimo da postavimo važno pitanje, koje zaslužuje odgovor. Iako su se mnogi članovi Vlade trudili da nam objasne kako je Mikićevo ponašanje nedopustivo, želimo da upitamo sve odgovorne koji su učestvovali u organizovanju meča kao i pružanje bezbednosti prisutnim navijačima. Kako je dozvoljeno da Ivan Bogdanov uopšte uđe na stadion, mesto odigravanja utakmice visokog rizika? Kako je dozvoljeno da neko sa njegovom prošlošću siđe na teren usred prekida meča i opšte tuče na terenu? Već šest dana slušamo o Mikiću kao glavnom krivcu za skandiranje premijeru, ovim putem ne opravdavamo njegovo ponašanje, ali vredi istaći da je u jednom momentu veći deo stadiona skandirao istu parolu, hoće li i ostali biti uhapšeni?

Ivan Bogdanov dobro je poznat svim ljubiteljima sporta u Srbiji, kako zbog incidenta u Đenovi tako i zbog navodnih zastrašivanja i maltretiranja Čarlsa Dženkinsa u jednom restoranu u Beogradu. Taj isti izgrednik prošetao je travnatom podlogom stadiona Partizana i bez ikakvih posledica izašao sa terena. Iako je po zakonu takav čin zabranjen, još jednom ćemo upitati, zbog čega on nije lišen slobode ako nam je toliko stalo do zakona u Srbiji?

Komentari