Borba za titulu kralja uličnog basketa pomerena je za sredu 4. jun u 19h.

Finale će biti održano na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu, a ulaz je besplatan.

Uprkos želji i organizatora i takmičara, finale turnira Red Bull King of the Rock planirano za proteklu nedelju 01. jun, a koje je otkazano zbog kiše koja je padala u popodnevnim satima, biće održano u sredu 4. juna od 19h. Usled vremenskih neprilika, uslovi za igru na košarkaškim terenima na Malom Kalemegdanu nisu bili adekvatni, zbog čega su se neposredno pred početak turnira na centru okupili igrači i organizatori kako bi doneli ispravnu odluku u okolnostima koje su vladale.

– Veoma pažljivo smo analizirali vremenske uslove. Žao nam je što vremenski uslovi nisu bili adekvatni, ali bezbednost učesnika i gledalaca je od ključnog značaja. Nažalost, primorani smo da pomerimo dešavanje za sredu 4. jun sa početkom u 19 časova. Izvinjavamo se zbog bilo kakvih neprijatnosti do kojih je došlo usled ove situacije, međutim, ubeđeni smo da će našu odluku razumeti svi koji su uključeni u takmičenje – rekao je Dražen Garapić ispred   organizacionog tima turnira.

Kiša sprečila finale© Predrag Vučković

– Teren je mokar i klizav i nije preporučljivo igrati prvenstveno zbog sigurnosti basketaša, da se neko ne povredi. Zbog kiše ni publika ne bi imala priliku da vidi najbolji basket, na kakav je navikla na turniru. U adekvatnijim vremenskim uslovima svaki takmičar će dati svoj maksimum, a u interesu je svih nas da dobijemo pravog predstavnika koji će Srbiju predstavljati na svetskom finalu –  rekao je Dušan Domović Bulut, pobednik Red Bull King of the Rock takmičenja iz 2011. godine.

Podsećamo da u borbi za titulu najboljeg 1 na 1 basketaša učestvuje 64 igrača koji su odabrani u kvalifikacionim turnirima održanim u subotu. Među finalistima koje ćemo videti u sredu biće i branilac titule Nikola Vujović.

Simbolični trofej za novog kralja uličnog basketa© Predrag Vučković

Red Bull King of the Rock se u Srbiji održava četvrti put i ove godine je bilo najveće interesovanje što potvrđuje i cifra od preko 500 prijavljenih igrača. Ovaj prestižni 1 na 1 basketaški turnir se u svetu održava petu godinu, a svetsko finale igra se 6. septembra u zatvoru Samasana na Tajvanu, gde će snagu pod košem odmeriti 32 igrača iz 26 zemalja.

Pogledajte spisak finalista četvrtog Red Bull King of the Rock turnira.

TEKST PREUZET SA SAJTA: www.redbull.com

 

Komentari