Božićno druženje Zvezde i “Specijalne Olimpijade”

KK Crvena zvezda Telekom nastavila je saradnju sa Specijalnom olimpijadom Srbije. Posle učešća u Evroliginom projektu ONE TEAM, kada su članovi specijalne Olimpijade Srbije bili gosti na utakmici sedemog kola D grupe sa Makabijem, Zvezda je odlučila da osobama sa intelektualnim nedostatkom ponudi dodatne aktivnosti i organizuje Božićno druženje.

U dvorani Basket lend pripremljen ze zanimljiv i kreativno osmišljen program u kome je učestvovalo 20 momaka i devojka iz košarkaških klubova Pančevo, Beograd i Čačak koji su članovi Specijalne olimpiijade Srbije. Društvo su im pravili juniori Crvene zvezde Bratislav Jeković, David Miladinović, Marko Stajkovski i Sava Trajković, crveno-bele košarkašice Aleksandra Stanaćev, Mina Jovanović, Mirjana Beronja, Tina Jovanović i Jelena Stanković, a prava atrakcija bio je dolazak prvotimaca Crvene zvezde Telekom Marka Tejića, Nikole Rebića, Branka Lazića i Demarkusa Nelsona.

Zvezdini košarkaši i košarkašice su zajedno sa članovima Specijalne olimpijade Srbije učestvovali u savlađivanju košarkaških poligona, podučavali su ih novim košarkaškim veštinama, a na kraju su se i zajedno takmičili u kvizu znanja odgovarajući na pitanja iz sveta košarke.

Zahvaljujući sponzoru KK Crvena zvezda Telekom, kompaniji Diva, momci i devojke iz Specijlne olimpijade Srbije na poklon su dobili Božićne paketiće kao i albume sa samolepljivim sličicima KK Crvena zvezda kao uspomenu na ovo lepo druženje. Ni gosti iz Specijalne olimpijade nisu ostali dužni pošto je direktor ove organizacije za područje Srbije Saša Stanojević Crvenoj zvezdi za uzvrat poklonio uramljen dres. Naravno, nije izostalo i nezaobilazno slikanje, potpisivanje autograma kao i obećanje da će košarkaši i košarkašice Crvene zvezde ponovo družiti sa članovima Specijalne olimpiijade Srbije.

Komentari