Brazil 2014: Bosancima meč lopta, Slovenci se nadaju čudu

Danas su na programu završni mečevi Evro zone kvalifikacija za Mundijal u Brazilu 2014. godine. Očekuje nas mnogo zanimljivih susreta, i mnogo interesantnih raspleta, pošto je u većini grupa sve još uvek otvoreno. Bosanci imaju meč loptu u Kaunasu, u grupi B četiri tima konkurišu za mesto broj 2, Turska i Rumunija se takođe bore za mesto u baražu, dok Englezi i Rusi imaju priliku da u poslednjem trenutku overe vizu za Brazil.

U grupi A, reprezentacija Srbije, koja se nije plasirala na Mundijal u Brazilu, dočekuje reprezentaciju Makedonije. Belgija, koja do sada nema poraz, dočekuje Vels, u utakmici koja ni jednima ni drugima ne znači mnogo, pošto su Belgijanci obezbedili plasman u Brazil, a Vels je na četvrtom mestu sa 9 bodova. Škotska dočekuje Hrvatsku, koja je verovatno obezbedila igranje u baražu za Svetsko prvenstvo, tako da će se mečevi u ovoj grupi igrati za prestiž.

20:30h Srbija – Makedonija
21:00h Belgija – Vels
21:00h Škotska – Hrvatska

U grupi B, očekuje nas najveća neizvesnost po pitanju plasmana u baraž, pošto čak 4 selekcije konkurišu za drugo mesto. Bugarska dočekuje Češku, i jednima i drugima je potrebna pobeda, uz mogući kiks Danske i Jermenije. Danska dočekuje Maltu, i imaće imperativ pobede uz nadu da Bugari i Česi mogu da odigraju nerešeno. Italijani, koji su sigurni učesnici Mundijala, dočekuju Jermeniju, kojoj preostaje nada da može da napravi iznenađenje.

20:15h Bugarska – Češka
20:15h Danska – Malta
20:45h Italija – Jermenija

U grupi C, pored derbija Švedska-Nemačka, Farska Ostrva dočekuju Austriju, a Irska je domaćin Kazahstanu. U već pomenutom derbiju, Šveđani dočekuju uvek nezgodne Nemce, meč koji će se igrati za prestiž, pošto u baraž idu Šveđani, dok su Nemci direktni učesnici Mundijala.

20:45h Farska Ostrva – Austria
20:45h Irska – Kazahstan
20:45h Švedska – Nemačka

U grupi D, još jedan derbi, Turska dočekuje reprezentaciju Holandije, i treba joj pobeda nad Lalama ukoliko želi da se domogne baraža. Mađari su domaćini Andori, u meču bez rezultatskog značaja. Rumunija dočekuje Estoniju, i potreban joj je trijumf, uz povoljan rezultat iz Turske, kako bi se našli u baražu.

20:00h Mađarska – Andora
20:00h Rumunija – Estonija
20:00h Turska – Holandija

U grupi E, Kiprani dočekuju Albaniju, u meču koji neće mnogo značiti ni jednima ni drugima. Norvežani dočekuju Island, koji se trenutno nalazi na drugom mestu, i najverovatnije ih samo pobeda i ostavlja na toj poziciji. U poslednjem meču ove grupe, rasterećeni Švajcarci igraju kod kuće sa Slovenijom, kojoj je trijumf preko potreban, uz povoljan rezultat iz Norveške.

18:00h Kipar – Albanija
20:00h Norveška – Island
20:00h Švajcarska – Slovenija

U grupi F, dvoboj bivših republika SSSR-a, Azerbejdžan dočekuje Rusiju, kojoj bod u ovom meču garantuje vizu za Brazil. Izrael je domaćin Severnoj Irskoj, u meču koji neće bitno promeniti stanje u grupi. Portugal dočekuje reprezentaciju Luksemburga, gde ne bi trebalo da imaju većih problema, ali za prvo mesto biće im potrebna pobeda Azerbejdžana nad Rusima, što će biti teško izvodljivo.

19:00h Azerbejdžan – Rusija
19:00h Izrael – Severna Irska
19:00h Portugal – Luksemburg

U grupi G, koja je takođe neizvesna po pitanju prvog i drugog mesta. Grčka dočekuje Lihtenštajn, i neophodna im je pobeda uz kiks Bosanaca. Litvanija je domaćin Bosni i Hercegovini, koja će na teškom gostovanju morati da trijumfuje ako želi do istorijskog plasmana u Brazil. Letonija dočekuje Slovačku, u meču bez takmičarskog značaja.

19:00h Grčka – Lihtenštajn
19:00h Litvanija – Bosna i Hercegovina
20:10h Letonija – Slovačka

U grupi H, tri reprezentacije se bore za plasman na Svetsko Prvenstvo. Engleska dočekuje Poljsku, i ima sve u svojim rukama, što ih čini favoritima za prvo mesto. Crna Gora je domaćin reprezentaciji Moldavije, ali posle lošijih partija u poslednje vreme njihove nade za Brazil, baziraju se na teoriji u kojoj bi uz njihov trijumf u Podgorici, San Marino, koji dočekuje Ukrajinu, trebalo da napravi senzaciju i trijumfuje kod kuće. Malo verovatan rasplet, ali ipak kakva takva nada i motivacija da Sokolovi daju sve od sebe u večerašnjem meču.

21:00h Engleska – Poljska
21:00h Crna Gora – Moldavija
21:00h San Marino – Ukrajina

U grupi I, nema nikakvih nedoumica o prvoplasiranom i učesniku baraža. Španija dočekuje Gruziju, dok je Francuska domaćin Finskoj, Belorusija je slobodna. Španija, kao i Belgija, nema nijedan poraz u kvalifikacijama i siguran je učesnik Mundijala, dok je  Francuska siguran učesnik baraža.

21:00h Francuska – Finska
21:00h Španija – Gruzija

 

Komentari