Budiveljnik kaznio lošu igru Partizana u napadu

Nisu košarkaši Partizana imali sreće u ovom meču, Budiveljnik je odlično zatvorio svoj reket, pa su košarkaši Partizana bili prinuđeni da priliku za koš traže van reketa.
U završnici meča nedostajala je koncentracija beograđanima, što ih je koštalo pobede.
Crno beli će morati da šansu za Top 16 traže nekom drugom prilikom.
Na kraju meča Budiveljnik 74:69 Partizan

U prvoj četvrtini košarkaši Partizana teško su dolazili do koša protivnika, koji je u par navrata nakon skoka i izgubljenih lopti Partizana lako poentirao. Nakon pet minuta na semaforu je pisalo 9:2 za Ukrajinsku ekipu. Nakon čega je Terens Kinsi ukrao loptu košarkašu domaće ekipe i iznudio nesportski faul za crno bele. Poenima Kinsija sa linije za slobodna bacanja i Gagića iz igre crno beli dolaze na poen zaostatka 9:8, što je nateralo Bagatkisa da postavi zonu. Prve poene upisao je i Bogdanović nakon trojke, prve za Partizan, Bogdanović pogađa i za 2 poena beograđani se vraćaju rezultatski meč 15:15 na minut ipo do kraja četvrtine. Na kraju prvog perioda rezultat je 17:17

Na početku druge četvrtine česti faulovi na obe strane dosta su usporili tempo igre, Uz zonsku odbranu Budiveljnika, Partizan je bio primoran da rešenja traži van reketa. Sa druge strane raspoloženi i u napadu i u odbrani, košarkaši budiveljnika lako su dolazili do koša Partizana. Nakon pet minuta drugog perioda bilo je 30:28. Pokušavali su domaći da otežaju prenos lopte izabranicima Duška Vujoševića, ali im to nije polazilo za rukom u drugom periodu, nakon jednog od tih pokušaja nad Đokom Šalićem sviran je još jedan nesportski faul, Šalić je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja. Na semaforu je u tom trenutku pisalo 32:31. Nakon trojke Aherna istom merom uzvratio je Vesterman, prvom trojkom na ovom meču. Nakon drugog perioda Partizan ima zaostatak od 2 poena. 44:42 stoji na semaforu.

Na početku treće četvrtine crno beli ne uspevaju da pogode koš, pored dobre odbrane koju igraju košarkaši Partizana, nedostaje im snage u napadu da tu odbranu kapitalizuju. 47:42 nakon 2 ipo minuta trećeg perioda. Veliki problemi za izabranike Duška Vujoševića u napadu, nakon petog minuta Partizan je postigao samo četiri poena, bez igre u reketu su košarkaši Partizana, koji nikako ne mogu da se nose sa odbranom koju je postavio Bagatkis.
Sa četiri vezana poena MIlosavljevića Partizan posle dugo vremena dolazi do vođsta u poslednji minut treće Četvrtine košarkaši Partizana ulaze sa rezultatom 52:53, sto je bio rezultat sa kojim Partizan ulazi u poslednju četvrtinu.

Konačno su košarkaši gostujuće ekipe uspeli da probiju reket Ukrajinaca, Nastavio je Milosavljević gde je stao u poslednjim minutima trećeg dela, nakon 2 minuta četvrtog perioda na semaforu 55:55, raspoloženi Samers i Streljnik, trojkama vraćaju Budiveljnik na 6 poena prednosti. Poenima uz faul, Dragan MIlosavljević spušta Partizan ponovo na 2 poena zaostatka 64:62. Početničkim greškama Budiveljnik na dva minuta pre kraja meča dolazi do prednosti od 8 poena. Trojkom Bogdana Bogdanovića, košarkaši Partizana u poslednji minut ulaze sa zaostatkom od samo tri poena. Imali su šansu da dođu do pobede košarkaši Partizana u više navrata, ali je nisu iskoristili. Na kraju meča Partizan može da bude zadovoljan rezultatom 74:69

Budiveljnik: Ahern 9, Lavrinović 22, Drozdov 4, Gorbenko, Streljneks 5, Anisimov 2, Lebedincev, Tiščenko, Anikienko, Dauns 7, Minard 10, Samers 15.

Partizan: Lovernj 2, Vesterman 5, Dalo, Milutinov, Milosavljević 15, Bogdanović 15, Gagić7, Musli 4, Šalić 5, Andrić, Kinsi 16, Bezbradica.

Komentari