Bukvić i Lukač šampionke sveta

Iako većina u Srbiji za njih nije čula, one su sigurno ponos Srbije. Ajla Lukač i Saida Bukvić su postale profesionalne šampionke sveta u kik boksu.

Naporni treninzi, odličan trener i veliki talenti koje poseduju Bukvić i Lukač kada se spoje, dobiju se svetske šampionke.

Večeras je u Novom Pazaru održano veče svetskih šampiona u kome se moglo videti dosta dobrih borbi u kik boksu. Husein Dupljak sigurno može biti najzadovoljniji od svih. Koliko je dobar trener, i koliko ima dobre borce moglo se videti i večeras.Svi kik bokseri iz njegovog kluba su pobedili večeras, i jedini su iz Srbije ostavrili pobede.

Iako je bilo ubedljivih pobeda, od braće Batkića, do Amara Babaića, nijedna nije bila tako ubedljiva kao što su bile ubedljive nove šampionke sveta.

Saida Bukvić je posle tridesetak sekundi svoj meč završila nokautom. Evropska i svetska šampionka je u ring je ušla puna samopouzdanja, što je i u ringu pokazala. Bukvić je krenula otvoreno od početka borbe, i posle sjajne serije udaraca u lice, njena protivnica je pala i sudija je odmah prekinuo meč. Iako su mnogi priželjkivali dužu borbu, Bukvić je svoj posao odradila perfektno i pokazala da je bez sumnje najbolja na svetu u kategoriji do 52 kg.

Ajla Lukač je izgledala nervozno u svlačionici dok joj je sjajni trener davao poslednje savete pre meča. Kada se začuo prvi “gong” Lukač i Avramidou su krenule u izmeravanje snaga u prvih pola minuta. Nakon toga Lukač preuzima inicijativu i salje udarce u lice i telo više puta ka protivnici, ali je Avramidou ostala na nogama u prvoj rundi bez većih problema. U drugoj rundi Lukač kreće sa jednim ciljem, a to je da protivnicu dokrajči što je brže moguće. Prvo je protivnicu oterala u ćošak, a potom poslala dva prelepa daraca desnom nogom u glavu. Odmah nakon udaraca nogom kreće serija udaraca u lice, i protivnica je pala na zemlju. Avramidou je uspla da nastavi meč, što je po nju bilo samo gore. Lukač osetivši da ima meč u rukama odmah kreće sa novom serijom udara i protivnica je drugi put pala, a sudija prekida meč.

Ono što je sigurno jeste da borilački sportovi više nisu popularni u Srbiji, što pokazuje da u Novom Pazaru dođe oko 1 000 gledalaca da gledaju pionire kada igraju protiv Rada , dok je večeras na ovom sprektaklu prisustvovalo nešto više od 500 gledalaca. Iako Srbija ima dosta uspešnih sportista u borilačkim sporotovima, ti sportovi su veoma malo popularni. Posle olimpijskog zlata Milice mandić i svetskih šampionki iz Novog Pazara, država mora nešto učiniti na popularnosti ovih sportova.

Komentari