Čiji je dres najprodavaniji u NBA ligi?

Ova vest ne bi bila ništa posebno da Džejson Kolins nije igrač koji je potpisao desetodnevni ugovor sa Bruklin Netsima i nije čest slučaj da neki NBA tim počne sa prodajom dresa igrača sa kratkim ugovorima. Još ređi je slučaj da se neki NBA igrač deklariše kao homoseksualac.

Bivši igrač Nju Džersija, Menfisa, Minesote, Atalante, Bostona i Vašingtona je aprila prošle godine odlučio da “izađe iz ormara“ i prizna da je gej. Kolins je prvi američki profesionalni sportista koji je javno priznao da je gej.

“Imam 34 godina, centar sam u NBA ligi. Crnac sam. I gej. Nikada se nisam nadao da ću biti prvi američki profesionalni sportista koji će javno priznati da je gej. Ali, pošto jesam, srećan sam da mogu da razgovaram na tu temu. Voleo bih da nisam odrastao u takvom društvu koje me je još od školske klupe naučilo da sam “drugačiji”. Da je bilo po mome, neko drugi bi umesto mene ovo već pričao. Međutim, nije. Upravo zbog toga sam odlučio da se čuje moj glas“ rekao je Kolins aprila prošle godine za časopis “Sports ilustrejted”.

Njegov dres se u “NBA Store” pojavio prošle nedelje i postao najprodavaniji pretekavši zvezde poput Džejmsa, Brajanta, Durenta i ostalih.
„Povratak Džejsona Kolinsa u NBA ligu predstavlja istorijiski momenat. Navijači nastavljaju da mu pružaju ogromnu podršku kupujući njegov dres“ rekao je Viki Piza potpredsednik NBA lige.

Komentari