Cirkus se nastavlja

Taman pomislimo da naša košarkaška liga ne može niže da padne, ali očigledno da se propadanje najneregularnije lige u Evropi (podsećamo na menjanje pravila u toku takmičenja, što nikad u istoriji nije zabeleženo) nastavlja.

Najnovija vest je da će se podneti prijava protiv Dragana Gogića i Darka Jovičića zbog neregularnosti izbora Dragana Gogića na mesto direktora lige. Ako tužba prođe na sudu, to znači da nijedna kazna koju je Gogić doneo neće biti validna. U ovom tekstu podsetićemo se većine neverovatnih stvari koje su se desile u KLS poslednjih nekoliko meseci. Definitivno najveći skandal se dogodio kada je FIBA zapretila našoj kući košarke da će, zbog primene ULEB-ovih pravila u KLS, izbaciti našu reprezentaciju sa Svetskog prvenstva. Zatim, neverovatno pravilo o kažnjavanju trenera ukoliko skinu sako za vreme utakmice, koje, inače nije zabeleženo nigde u Evropi. Takođe, frapantna je činjenica da je Petar Popović naknadno registrovan za Metalac, pa je nastupao tek od drugog kola Superlige! Gospodo koja vodite ligu, objasnite ovo? Kako je moguće da igrač bude registrovan nakon roka? Najnoviji skandal je obrazloženje komesara lige o kažnjavanju Dragana Todorića  u kome između ostalog stoji: “zbog narušavanja ugleda lige”. Gospodo, pa zar ne smatrate da je ugled lige već dovoljno narušen prethodnim greškama? Delegiranje sudija po grupama je, takođe, katastrofalna odluka, po kojoj, recimo, derbi, moraju da sude po jedan sudija iz svake kategorije sudija, umesto da to budu tri najbolja arbitra koje ova zemlja ima.

Gospodo, krajnje je vreme da podnesete ostavke i spasite srpsku košarku daljeg propadanja. Dalje igranje ovakve lige ne vodi ničemu, ne samo iz razloga što prvak države ne ide u Evroligu, već zbog toga što je liga ozbiljno narušena,a za to ste najviše krivi Vi koji vodite ovu ligu.

Neka nam je Bog u pomoći….

Komentari