Čović: Očekujemo prolaz u polufinale

Košarkaši Crvene zvezde Telekom izašli su kao pobednici iz dvomeča sa Lijetuvos Ritasom i na taj način izborili plasman u četvrtfinale Evrokupa. Zvezda je time pokazala da ide pravim putem, a najbolji pokazatelj za to je činjenica da su crveno-beli prethodni put otišli ovako daleko u Evropi pre tačno sedam godina.

Na pitanje novinara da prokomentariše veliki uspeh crveno-belih, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović kratko je rekao:

– Moji utisci su sjajni. Naročito kada izgubite utakmicu, a time ostvarite pobedu. Sada mi imamo prava na omaž sa Budivelnikom, tačka – izjavio je Čović, a potom izneo očekivanja pred dvomeč sa šampionom Ukrajine:

– Očekujem da pobedimo.

Zbog boljeg učinka u drugoj fazi Evrokupa prednost domaćeg terena u dvomeču sa Ukrajincima pripada Crvenoj zvezdi. Međutim, crveno-beli uoči meča sa Budivelnikom imaju tradicionalno nezgodno gostovanje u Zadru pa je pitanje da li prednost domaćeg terena zaista postoji za četu trenera Radonjića. Zahvaljujući velikim naporima Crvene zvezde, kao i tome što su ABA liga i košarkaški klub Zadar izašli u susret, crveno-beli će utakmicu u Dalmaciji odigrati u subotu, umesto u nedelju kako je ranije predviđeno.

– Nema razlike što se igra u Kaunasu, umesto u Ukrajini. Imaćemo malo teži put jer nam je utakmica upala u nekako nezgodan tajming. Mi smo danas, zahvaljujući ljudima iz ABA lige i rukovodstvu Zadra, uspeli da pomerimo utakmicu. Ona neće biti u nedelju od 17 časova, već u subotu u 19 sati. Sada radimo na kombinatorici transporta ekipe jer u subotu igramo u Zadru, a već u utorak u Kaunasu. Mislim da smo blizu da zatvorimo transport, koji će imati interesantne finansijske zahteve, ali to moramo da uradimo.

Predsednik Crvene zvezde je potom pričao o daljim ciljevima kluba. On je istakao da su izabranici Dejana Radonjića uradili veliku stvar, ali da bez euforije idu korak po korak ka još većim uspesima:

– Uspeh jeste, ali to ne znači da nećemo težiti da napravimo još veći uspeh. Mi idemo korak po korak, ali bez euforije i obećanja koja bi morala da budu obavezujuća. Hoćemo da napravimo još jedan korak u smislu rezultata, ali bez euforije ili bez nečega što je prisutno u poslednjih par meseca da je Zvezda bogata, kako ima puno para i sve raspoložive resurse ove zemlje pa zato i mora da bude prva. Niti mora, niti može da svane pre jutra. Idemo rasterećeno i kako se budemo penjali stepenicu po stepenicu, verujem da ćete vi, kao i svi mediji, biti srećniji sa Zvezdinim uspesima – zaključio je Nebojša Čović.

Komentari