Čović: Vujoševićeve igre ne prolaze. Koliko je država dala Partizanu dala je i nama

Nebojša Čović osvrnuo se na današnje izjave trenera košarkaša Partizana:
On je rekao da u danu kada Zvezda igra najveći meč u sezoni, na klub se stvara neverovatan pritisak.

U danu kada Crvena zvezda igra odlučujući meč za plasman u polufinale Evrokupa i kada će sasvim sigurno biti oboren rekord po broju gledalaca u ovom takmičenju, trener KK Partizan NIS Duško Vujošević po svom dobrom običaju konferencije za medije svog kluba pretvara u monologe u kojima napada sve one koji nisu crno-belih boja gurajući nas sve zajedno u brlog i šireći mržnju. Po ko zna koji put Vujošević je „potkačio“ Crvenu zvezdu, a nije zaobišao ni državni vrh svestan činjenice da će takvim izlaganjem proizvesti još veći eho.

– Ako je tačno da je Vučić Partizanu obezbedio preko milion i po evra u dosadašnjem toku sezone mi smo šokirani i tražimo da po istoj toj raspodeli i Crvena zvezda dobije svoj deo. Ne shvatam zašto bi u ovoj zemlji bilo koji klub na bilo koji način bio protežiran – počinje priču predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović i dodaje:

Vujošević je izgleda zaboravio šta se dešavalo pre samo tri godine. Zvezda je bila pred gašenjem. Ali, tada niko nije kukao. Zvezdin glas tada nije ni mogao da se čuje jer nije imao ko da vapi za pomoć, klub praktično nije ni postojao. Zato smo zasukali rukave, seli da radimo i bez ičije pomoći smo uspeli da pronađem model da Zvezda opstane. Država nam tada nije pomogla kao što sada očigledno pomaže Partizanu – rekao je Čović i u dahu nastavio.

– Vrlo je perfidna igra koju igra Vujošević. Pominje skandiranje navijača Partizana protiv Vučića. Pa po tom principu i navijači Crvene zvezde mogu da skandiraju protiv Vučića. Vujošević govori da Partizan nema podršku države, a u istoj rečenici spominje da mu je ista ta dtržava do sada obezbedila preko milion i 500 hiljada evra kao i reprogram poreskih obaveza koje godinama nije plaćao iako je za to istekao zakonski rok. Vujošević se konstantno bavi politikom,  spoljnom i unutrašnjom omalovažavajući državu i pojedine državne finkcionere, a ne želi i neće da uđe u srž problema jer je navikao da mu novčana sredstva padaju s neba metodom stalnog iznošenja laži i pritisaka – konstastovao je Čović i za kraj poručio:

– Ukoliko gospodin Vučić podlegne pritiscima Vujoševića, a nadam se da neće, to će biti signal da i Crvena zvezda treba da počne da se bavi politikom i svim vrstama pritisaka na državu i državne funkcionere – zaključio je Čović.

Komentari