Crno belo srce i van terena: Beta i Partizan za ugrožene mace i kuce

Košarkaši klub Partizan, zajedno sa udruženjem BETA, pokrenulo je akciju spašavanja pasa i mačaka sa ulica Beograda. Projekat pod nazivom “Zajedno možemo sve”. Cilj ovog projekta je ukazivanje na važnost brige o životinjama, odgovornom vlasništu i kulture udomljavanja pasa i mačaka.

Foto: kkpartizan.rs

KK Partizan NIS je uvek skretao pažnju javnosti na osetljive društvene probleme, pa tako i ovim zajedničkim projektom želimo da pokažemo da naša zajednica uz odgovorno ponašanje zaista može da učini mnogo.

Udruženje Beta Beograd je volontersko udruženje, koje nema svoje kancelarije, prihvatilište ili azil.

Članica udruženja Jelena Veselinov navodi da se svi članovi udruženja zbrinjavanjem životinja bave iz ljubavi prema životinjama.

Sve životinje koje spasimo zbrinjavamo po sopstvenim stanovima, plaćenim pansionima ili fosterima. Ovim se bavimo iz čiste ljubavi prema životinjama i uspeli smo u prethodnih godinu dana da zbrinemo, izlečimo i spasimo oko 250 životinja, od kojih već njih 150 uživa u svojim novim domovima. Trenutno brinemo o oko pedesetak pasa i mačaka. Pokrenuli smo zajedno sa KK Partizan ovu akciju kako bismo zajedno učinili još mnogo više za životinje kojima je potrebna pomoć, istakla je Jelena Veselinov ispred udruženja.

Udruženje Beta postoji u još četiri grada u Srbiji, pored Beograda, tu su Zrenjanin, Knjaževac i Zaječar, matični grad udurženja i odakle je ova plemenita priča i počela. 

Komentari