“One man show” Čarls Dženkins u produžetku razbio Budiveljnik!

Nakon prvog meča u kome su igrači Zvezde izgubili sa samo 3. poena, 82:79. Ostala je nada za igrače Dejana Radonjića da će uz pomoć publike doći do plasmana u polu-finale.

U odličnoj atmosferi prepune arene, Crvena zvezda bolje je otvorlia meč, uz 4. Poena Blažića i 2. Nelsona crveno beli poveli su sa 6:0. Gostujući igrači sa dosta problema ušli su u utakmicu, prve poene Lavrinović je postigao nakon pet minuta igre, sa linije za slobodna bacanja. Problem sa kojim su se igrači Zvezde susretali bio je skok, gde iih je Budiveljnik načisto nadskakao, nakon 7 minuta gosti su imali 9. skokova. Crvena zvezda samo 2.  Momentum sa početka utakmice prešao je na stranu gostiju, koji su primorali igrače Zvezde da šutiraju sa distance, u čemu, osim Dženkinsa u jednom slučaju, nisu imali mnogo uspeha.  Na kraju prvog perioda, Crvena zvezda 11:15 Budiveljnik. U redovima crveno belih, najefikasniji je Dženkins sa 5. poena. U Budiveljniku očekivano, Lavrinović je ubacio 9.

Agresivnom odbranom pokušali su crveno beli da odgovore na napade Budiveljnika, što je dalo rezultate, Boban Marjanović je prilepio Minarda prilikom polaganja, što je oduševilo navijače i vratilo u život igrače Zvezde, koji su nakon tri minuta druge četvrtine, izjednačili, polovičan je bio Marjanović sa linije za slobodna bacanja. Visoki košarkaši ukrajinaca brzo su ušli u probleme sa penalima, što su košarkaši Zvezde pametno koristili. Trojkom, svojim 12. poenom, Lavrinović vraća prednost Budiveljniku, Dehuhan Samers se sa 2+1 nadovezao, za mini seriju Budiveljnika i ponovo vratio goste na +6. U sledećem napadu ponovo izgubljena lopta za Zvezdu, Šalenga pogađa uz faul, ali je bio neprecizan. Gosti su se potom popeli na najveću prednost, koja je iznosila 8. poena.  Nakon sudara glavom, Šalenge i Blažića, gostujući košarkaš je morao da napusti teren. Serijom od 8:0 posle “livade” Raška Katića, Jaka Blažić postigao je “lake” poene, koji su nedostajali domaćim igračima, zakucavanjem je probudio arenu i Crvenu zvezdu vratio na samo – 2. poena. Crvena zvezda se vratila u ovaj meč, psihološka prednost nakon serije je na strani Radonjićevih momaka.

Poenima Marka Simonovića, crveno beli, započeli su treći period. Nakon izbacivanja lopte Minard pod pritiskom igrača Zvezde ne uspeva da vrati loptu u igru, pa mu je suđeno pet sekundi. Nakon čega je impulsivno reagovao i dobio tehničku grešlu, ali crveno beli ne uspevaju da realizuju sa linije slobodnih bacanja. A potom Dženkins gubi loptu.  Crveno beli sa dosta problema u napadu, nakon tri minuta ubacili su samo tri poena.  Puleni Dejana Radonjića definitivno ne igraju košarku lepu za oko, ali im na ruku idu problemi sa ličnim greškama koje imaju visoki igrači Budiveljnika. Na tri minuta do kraja trećeg perioda Dženkins pogađa drugu trojku za Zvezdu i vraća domaće na samo dva poena zaostatka.  Nekoliko šansi imali su domaći za izjednačenje, ali priliku da se potpuno vrate u meč nisu koristili. Odbrana crveno belih funkcionisala je odlično u dosadašnjem periodu utakmice, ali problemi u napadu koštali su košarkaše Crvene zvezde boljeg rezultata. Nakon tri perioda rezultat 38:42

Napada i dalje nema, atmosfera u areni, kao da je više prijala gostima nego domaćim igračima, stvorila je pritisak košarkašima Zvezde, koji su prečesto promašivali izgledne situacije, čak i hendikep situacije nisu išle na ruku crno belih. Sve do momenta kada je Katić pogotkom uz faul podigao atmosferu do usijanja. Na pet minuta do kraja utakmice Dragićević je trojkom doneo izjednačenje 51:51 i trans navijača na tribinama. Marko Simonović imao je priliku da Zvezdi donese vođstvo, prvog nakon početnih 4:0, ali je promašio oba slobodna bacanja. Lopta se odbila do Dženkinsa, koji je pokušao šutem za tri poena, ali i on je bio neprecizan. Tri minuta pre kraja, sa pet vezanih poena Dženkinsa, Zvezda prelazi u vođstvo. Dva minuta pre kraja utakmice, Crvena zvezda ima prednost od tri poena. Radenović je imao priliku da Zvezdi donese +4 ali je bio neprecizan. Crvena zvezda se odbranila i na 30. sekundi pre kraja Zvezda ima napad za pobedu, ali je bio neprecizan, pa se ulazi u penal završnicu. Dženkins je pokušao šutem za 3, ali je bio izblokiran od strane Lavrinovića. Potom je ipak uspeo da ukrade loptu. Pogodio je jedno bacanje,  zatim je Ejhern izgubio loptu, pa će Zvezda imati priliku da šutem za tri  dođe do pozicije za prolaz dalje. Dženkins je tri sekundi do kraja, položio loptu u koš. Odbranila se Crvena zvezda, pa će pobednik ovog meča biti odlučen u produžetku.

Nakon što su uspeli da se odbrane domaći igrači brzom tranzicijom razvukli su odbranu Budiveljnika. pa je Dženkins lako upisao svoj 21 poen, da bi u sledećem napadu pogodio još jednu trojku i poslao Zvezdu na +9. Treći vezani napad košarkaši iz Ukrajine ne uspevaju da realizuju, a Dženkins pogađa svoj 9. poen u produžetku, za +11 Zvezde. Dženkins u poslednjim sekundama napada promašuje za tri, ali lopta se odbija do Radenovića, pa Crvena zvezda ima novi napad, u kome Dženkins pogađa novu trojku za Zvezdu!  U nastavku meča košarkaši Budiveljnika izgledali su nezainteresovano i dezorijentisano, pa su košarkaši Crvene zvezde, na oduševljenje velikog broja navijača savladali Budiveljnik rezultatom 79:70

Komentari