Crvena zvezda: Navijači pomozite, navijajte sportski

KK Crvena zvezda Telekom potrošila je sve kredite i svaki naredni i najmanji incident biće najoštrije sankcionisan od strane disciplinske komisije Evrokupa. Zbog ubacivanja raznih predmeta na teren i upotreba lasera crveno-beli su u sezoni 2012/2013 oštro novčano kažnjeni u iznosu od čak 34.500 evra.

Ove sezone Zvezda je posle prvog kola D grupe Evrolige i duela sa Lokomotivom pismeno upozorena zbog ubacivanja raznih predmeta na teren. Posle meča sa Panatinaikosom na adresu kluba stigla je novčana kazna u iznosu od 12.000 evra zbog ubacivanja upaljača i kovanica na teren kao i zbog upotrebe lasera.

Na utakmici poslednjeg kola D grupe sa Laboral Kućom zbog samo jednog upaljača koji je ubačen na teren na samom kraju meča novčana kazna iznosila je 1.000 evra. Međutim, uz tu kazno stiglo je i propratno pismo u kome je jasno stavljeno do znanja da će se svaki naredni i najmanji incident tretirati kao težak prekršaj i da će klub u tom slučaju snositi veoma oštre snakcije.

To znači da ukoliko bilo kakav predmet bude ubačen na teren u nastavku sezone u Evrokupu Zvezda bi mogla da se suoči sa oduzimanjem bodova, igranjem utakmica pred praznim tribinama, pa čak i isključenjem iz takmičenja na godinu dana što bi nanelo ogromnu štetu klubu.

Iz tog razloga KK Crvena zvezda Telekom apeluje i poziva sve svoje navijače da ispune Pionir, pruže preko potrebnu podršku voljenom klubu, ali da navijaju fer i sportski, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren i upotrebe lasera jer bi sve to moglo za da ima nesagledivo negativne posledice za klub.

Komentari