Crvena zvezda – Olimpija 87:62 (Kraj)

Crvena zvezda meč je otvorila serijom 4:0, ali Slovenci su preko raspoloženog Omića (9 poena, ali tri promašena bacanja) držali egal. Agresivnost Zvezdine odbrane oslikava se po izlasku iz bonusa već u četvrtom munutu. Tek ulaskom Dženkinsa i njegovom mini serijom, 9 poena. na kraju prve deonice Crvena zvezda se odvojila. 22:17

Kako je počeo, Dženkins je i nastavio u drugom delu, sigurnom odbranom, kontrama i realizacijom je doveo svoj tim do 30:19 i naterao trenera Olimpije, Aleša Pipana da traži pauzu. Njegova dobra igra, uz koškanje Katića i gostujućeg centra Stivensona je podiglo temperaturu na tribinama. Pri izmeni “Đenka” je ispraćen ovacijama. “Zmajčeki” su sa pet vezanih poena došli do daha 34:26, nakon čega je minut odmora zatražio i Dejan Radonjić.
Započeti posao za Zvezdu su do poluvremena okončali visoki igrači, Radenović i pre svih Marjanović (7 poena u četvrtini) koji je dominirao pod oba obruča, dovoljno za solidnih deset poena (46:36) na poluvremenu.

Zvezda je spustila rampu pod sopstvenim košem, Omić se mučio i u nekoliko navrata bio izblokiran. Marjanović je dominirao u napadu za tada maksimalnih 15 poena prednosti. Slovenci su se vratili sa dve vezane trojke. Domaći tim nije promenio ritam i ponovo se odvojio  kada su “zeleni” ušli u seriju promašaja. U najneefikasnijoj četvrtini od 16 poena svog tima, Marjanović je postigao deset, dovoljno za 62:50 pred poslednjih 10 minuta.

Neefisaknost je Pipana naterala da traži tajm aut nakon tri minuta u poslednjoj četvrtini. Zvezda je tada imala velikih 18 razlike (70:52). Promene nije bilo, Dragićević je trojkom povećao na 21 razlike. Katić se osvetio Stivensonu za koškanje sa početka, fintom ga je poslao “burek”, ali i na klupu jer je to bio peti faul. Priliku je četiri minuta pred kraj dobio i mladi Tejić, minut kasnije uz ovacije se na terenu našao Rebić. Poslednji minut je u igru ušao i poletarac Stojanović. Olimpija je na kraju doživela katastrofu, a njeni najiskusniji igrači su pokazali vrlo malо, nešto efikasniji od ostalih bio je Omić, ali uz očajan procenat ubačenog šuta.
Poslednje sekunde su pripale upravo Stojanoviću, nakon jedne krađe se dvokorakom u poslednjoj sekundi upisao u strelce za konačnih 87:62.

Crvena zvezda: Rebić, Lazić 2, Blažič 7, Simonović 3, Marjanović 18 (8 sk.), Radenović 11, Katić 9, Tejić, Nelson 7 (5 sk.), Dženkins 23, Stojanović 2, Dragićević 5

Olimpija: Džekson 4, Rupnik 3, Marineli 2, Joksimović 3, Brodnik 4, Salin 12, Gailius 6, Omić 11(9 sk.), Drobnjak 5, Stivenson 13, nije ulazio: Bubnić.

Komentari