Crvena zvezda poklekla, Lokomotiva nosi plen iz arene

Crvena zvezda Telekom porazom je startovala u  Evroligi.

Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara je na krilima fantstičnog trija Amerikanaca, savladala Crvenu zvezdu sa 87-84 u odlično (19.000) popunjenoj Kombank areni.

Zvezda je vodila od tokom većeg dela treće četvrtine, ali je serijom 15-4 u poslednjoj četvrtini Lokomotiva napravila preokret i prokrčila put ka pobedi.

Hrabro su se borili, nošeni delirijumom koji su prouzrokovale Delije, momci Dejana Radonjića. I sve je bilo bajkovito, pobeda na samom startu Evrolige se nazirala, sve dok loptu u finišu, iza linije 6,75, nije dobio bivši igrač UnikaheMarkus Vilijams. Može se reći da je ovaj Amerikanac najviše uticao na krajnji isho meča, u dobroj partiji su mu se pridružili Ričard Henriks koji je ubacio 19 poena i Simas Jasaitis, on je postigao 11 poena. Da je Blažič dao onaj zicer… Da je Šilb postigao onu trojku… Da nisu došli oni baksuzi fudbaleri… Sve se to moglo čuti od “pokislih” zvezdinih navijača ispred Kombank arene, koji su, iako je Zvezda poražena, bili zadovoljni borbom njihovih miljenika. Jedan od razloga za večerašnji poraz jeste i činjenica da su centri Crvene zvezde “zakazali”, Hendriks i Marić su potpuno nadigrali Marjanovića i Katića. Pesma Delija s početka meča je u velikoj meri odmogla igračima Zvezde, koji su očito preplašeni ušli u duel sa Lokomotivom. Možda je čak i ta početna prednost “Kubanaca” odlučila ovaj meč. Blejk Šilb je apsulutno nadigrao svoje čuvare, pogotovo Krunoslava Simona. On je postigao 17 poena, najviše poena, pored Šilba, su postigli Nelson i Radenović, po 14.

Lokomotiva Kuban Krasnodar je svoj debi u Evroligi krunisala pobedom, na žalost svih navijača tima sa “Malog Kalemegdana”, Zvezda će popravni imati za 7 dana, na teškom gostovanju u Izraelu.

Crvena zvezda Telekom: Cvetković /, Mitrović, Lazić 3, Blažič 11, Simonović, Marjanović 10, Radenović 14, Katić 4, Ristić /, Nelson 14, Dženkins 11 i Šilb 17
Lokomotiva Kuban Krasnodar: Grigorjev 3, Braun 9, Vilijams 23, Hendriks 19, Kalnietis 3, Bikov 6, Lihodej /, Jasaitis 12, Zubkov, Žukanenko, Marić 8 i Simon 4

Komentari