Čuvaj se svete plave čete – Srbija pobedila Rusiju (3:2)

Odbojkaši Srbije slavili su u “Čairu” protiv aktuelnog Olimpijskog, Svetskog i Evropskog šampiona, ekipe Rusije. Pred oko 3500 gledalaca “Orlovi” su očitali lekciju trenutno najboljoj selekciji na svetu. Krajnji rezultat bio je 3:2 (25:20; 25:17; 22:25; 19:25; 15:13)

Orlovi su dobili prva dva seta, nakon čega je usledio mali pad u igri, pa su se gosti u potpunosti vratili u meču. Nišlija Dušan Petković imao je ključnu ulogu u poslednjem setu, kada je sjajnim servisom doveo Srbiju na korak do pobede. Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bili su Kovačević Uroš sa 14  i Kovačević Nemanja sa 12. U redovima gostiju Biriukov sa 17 i Zemčenok sa 15 poena.

Igor Kolaković zahvalio je publici na ovoj velikoj pobedi:

“Publika je bila divna kao i svaki put. Hvala im na svemu.  Napravili smo važan korak ka našem cilju. Rusi su posle drugog seta igrali sjajno. U petom setu igrali smo strpljivo, to nam se isplatilo. Svi su posle drugog seta očekivali ubedljivu pobedu, ali pobediti Rusiju bilo kakvim rezultatom veliki je uspeh”.

Andrej Voronkov nije previše zabrinut zbog poraza, očekuje da već sutra Rusija pruži mnogo bolju partiju.

“Meč je bio važan za obe ekipe, čestitao bih Srbiji na zasluženoj pobedi. Nakon izgubljena dva seta nastavili smo da verujemo u sebe i uspeli da se vratimo u meč. Grupa u kojoj se nalazimo je najača, mi sebi nismo smeli da dozvolimo da budemo poraženi sa 3:0, ovaj rezultat nam daje snagu da u sutrašnjem meču možemo mnogo bolje.”

Voronkov takođe nije krio oduševljenje publikom.

“Sama publika bila je divna, atmosfera je bila topla. Osetilo se da su svi uživali u meču. Nismo se osećali da igramo u inostranstvu, osećali smo se kao  da igramo kod svoje kuće”

Komentari