Da li je “dečko od 100 miliona” greška Reala

U španskoj javnosti su se pojavila stručna mišljenja po kojima je transfer Gereta Bejla veliki rizik za klub iz Madrida.

Posle informacija koje kruže po Španiji i Engleskoj, da Geret Bejl ima hroničnu povredu leđa, takozvanu diskus herniju, Real iz Madrida se oglasio saopštenjem u kojem je demantovao takve navode. Hronična povreda postoji, ali je ona uobičajena kod profesionalnih fudbalera, poruka je iz kluba sa Santijago Bernabeua.

Španski renomirani list “Marka” je kontaktirala jednog od vodećih stručnjaka za ovakvu vrstu povreda Avelina Parahona, koji tvrdi da klub nije u pravu.

“Ako je zaista u pitanju ovakva povreda, i ako je istina da su to videli na lekarskom pregledu, svakako se može reći da su pogrešili i da je to veliki rizik”, smatra ovaj stručnjak.

To je podiglo dodatno temperaturu, “momak od 100 miliona” je po dolasku u klub odigrao svega 132 minuta, mnogi smatraju da je samo pogoršao povredu igrajući za Vels početkom septembra što je selektor Koleman demantovao.

“Anćeloti ga je imao na raspolaganju spremnog, posle utakmice sa Srbijom”, tvrdi selektor koji se bori za novi ugovor.

Rizik od diskus hernije i pogoršanja povrede se povećava i to je stvar koja se ne može kontrolisati.

Bejl sada trenira kako bi se spremio za Juventus i Barsu, ali ako bude osećao posledice povrede, on će morati na operaciju koja bi ga odvojila najmanje četiri meseca, u praksi je to obično pola godine.

Zbog svih ovih navoda i mogućnosti pogoršanja povrede, kako tvrde španski mediji, klub iz Madrida napravio listu sa potencijalnim pojačanjima za Januar, ali se ona drži u tajnosti, kako se ne bi širile spekulacije o problemima sa leđima koje ima Velšanin.

Komentari