Da li je Onjilo greška?

Prelazak Ifeanija Onjila iz Javora u Crvenu Zvezdu, i visina transfera, bio je iznenađenje za sve, pogotovo što se zna u kakvom finansijskom stanju je klub iz Beograda.

Ifeani Onjilo se preporučio crveno-belima baš u direktnom duelu sa Ivanjčanima na početku ove sezone, kada je Zvezdi dao 2 gola u trijumfu Javora od 4-2.

Usledio je ekspresni transfer u Crvenu Zvezdu. Uprava tima iz Ljutice Bogdana platila je Javoru za Onjila 450.000 evra i 35 posto od budućeg transfera.

A od dolaska u Zvezdu, Onjilo još uvek čeka na prvi pogodak u zvaničnim mečevima za crveno-bele, malo je i igrao, a jedino je uspeo da pogodi mrežu u prijateljskom susretu sa Zemunom. Ono što mu ne ide u prilog jesu i sve bolje partije Daude i Mrđe, pa je teško očekivati da će u nastavku sezone dobiti veću minutažu.

Sportski direktor Crvene Zvezde, Zoran Stojadinović, u izjavi za dnevni list “Novosti”, kaže da se uprava crveno-belih “malo zaletela” po pitanju Onjila.

“Očigledno da je preplaćen, to svi mislimo u upravi, ali procena je bila da nam hitno treba, a to nas je koštalo više nego što je trebalo. Ostaje da se nadamo da će Onjilo radom zaslužiti priliku i da će golovima i igrama početi da se isplaćuje”, istakao je Stojadinović u svojoj izjavi.

Komentari