Da li Milanović može da sedne na klupu Radničkog?

U Toku današnjeg dana sa Čaira stigla je vest, potraga za trenerom je završena. Novi strateg Radničkog je Milan Milanović, iskusni stručnjak sa bogatom igračkom i trenerskom karijerom. Da li Milanović može da sedne na klupu Radničkog? Na to pitanje nije lako dati odgovor. Dodatnu enigmu stvara pravilnik JSL-a koji jasno govori da trener ne može da vodi tri ekipe u istom rangu takmičenja u jednoj sezoni.

Milanović  je na početku sezone seo na klupu Novog Pazara, koju je doveo do visokog šestog mesta na tabeli. Klub je napustio, kako je naveo “iz porodičnih razloga”. On nije dugo sedeo skrštenih ruku, posle samo tri dana usledila je epizoda u OFK Beogradu. Gde se takođe nije dugo zadržao. Od danas, zvanično je novi strateg Radničkog. Uprkos pravilniku JSL-a, član 15. o registraciji igrača jasno govori sledeće:

“Dozvola za rad trenera se izdaje samo za jednu takmičarsku sezonu na zahtev kluba. U toku jedne takmičarske sezone trener može dobiti dozvolu za rad najviše za dva kluba u istom rangu takmičenja. Trener istovremeno ne može dobiti dozvolu za rad u dva kluba niti za dve selekcije različitih uzrasnih kategorija igrača u jednom klubu”.

Svetlo na kraju tunela, moglo bi da bude u sledećem članu  pravilnika:

“U toku jedne takmičarske sezone trener može dobiti dozvolu za rad u drugom klubu, u smislu člana 14. ovog Pravilnika, samo pod uslovom da je sporazumno raskinuo ugovor sa dotadašnjim klubom, kao i da je novi klub koji traži dozvolu za rad sa dotadašnjim trenerom postigao sporazum o raskidu, uz dokaze o izmirenju svih obaveza oba kluba i pisanu izjavu trenera da su obaveze izmirene ili ako se postupak vodi kod Arbitražnog suda FSS pokrenut od kluba ili trenera”.

Hoće li Radnički sutra dobiti trenera ili će se “pravila” isprečiti?

Komentari