Darežljivi domaćini na Karađorđu

Statistika ponekad otkriva ono što promakne golom oku, pogledom na tabelu JSL, vidimo redosled koji je postala uobičajena poslednjih godina: Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina baš kao prošle godine, na četvrtom mestu je Jagodina.

Stadion “Karađorđe”, Novi Sad

Ono što se ne vidi, je odnos učinka ovih timova na svom terenu i gostovanjima, dok je lider u oba segmenta najefikasniji (27+19), razliku na tabeli čini slab učinak Crvene zvezde kod kuće (19+19), dok je Vojvodina jedan od svega tri tima koji su više bodova osvojili u gostima (16+19), dakle trio iz vrha je imao jednak učinak na gostovanjima, po 19 bodova, s tim što “večiti” imaju po šest pobeda i jedan nerešen rezultat, a “Lale” pet pobeda i četiri remija, za razliku od beogradskih klubova koji imaju po dva poraza, “Stara Dama” nema poraz na gostovanju. Jagodinci su na gostovanjima prosečni, ali po broju osvojenih bodova kod kuće su na drugom mestu (21+11), a solidan domaćin je i Javor (19+8).

Poslednjeplasirano Smederevo takođe je imalo veću “žetvu” na stadionima van svog grada (3+6), sa jednom pobedom u gostima (Jagodina) i tri remija.

Donji Srem čitavo prvenstvo igra u gostima, a u prilog činjenici da se nisu baš “odomaćili” na novosadskom stadionu govori i statistika (7+10), dakle oba tima sa “Karađorđa” se bolje osećaju kada igraju na drugim stadionima.

Po, sada već ustaljenoj tradiciji, “najdraži” gost je BSK Borča, tim sa “Vizelja” je na gostovanjima uspeo da “otkine” samo jedan bod.

Komentari