Davor Ristović: Još tražimo pravo pojačanje

Posle ubedljive pobede nad Panioniosom (84:64) crveno-bele očekuje teško gostovanje u Solnoku. Ipak, ono o čemu mediji mnogo izveštavaju proteklih dana je priča o angažovanju novog igrača. Upravo tim povodom oglasio se direktor kluba Davor Ristović koji je prokomentarisao brojne spekulacije:

Nije tajna da tražimo pojačanje na poziciji krila, ali moram da kažem da informacije koje su se pojavljivale u medijima poslednjih dana jednostavno nisu tačne. Nismo želeli ništa da demantujemo, jer su se pojavljivala razna imena. O nekima o kojima su mediji pisali čak nismo ni razmišljali i u našim razgovorima nikada ih nismo ni pomenuli. Mogu da razumem nestrpljenje javnosti i naših navijača, ali situacija je veoma komplikovana i čim budemo angažovali novog igrača to ćemo odmah i objaviti kao što smo to i do sada radili. Ipak, moram da naglasim da nije korektno da nam zlonamerni nameću priče da raspolažemo ogromnim budžetom, da smo u prilici da plaćamo velika obeštećenja kada to jednostavno nije tačno. Na tržištu je situacija kompleksna i to je još jedan od razloga, pored finansijskog, zbog čega smo limitirani u izboru igrača – kaže Ristović.

Prvi operativac crveno-belih istakao je veliko zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i istakao veoma profesionalan pristup svih prvotimaca:

Igrači koje imamo u timu su pokazali veliku posvećenost i time su zaslužili naše poverenje i punu podršku. Svojim pristupom su dokazali da mogu da nose teret igranja u Zvezdi koji zahteva da na svakom meču budete na najvišem nivou. Iz tog razloga u ovom trenutku nećemo dovoditi igrača po svaku cenu, jer želimo košarkaša koji je sposoban da iznese sve ovo čemu govorim. To naravno ne podrazumeva samo njegove igračke već i ljudske kvalitete. Zato još jednom moram da naglasim da se nećemo opterećivati bilo kakvim rokovima već ćemo čekati i tražiti najbolje rešenje za klub – zaključio je Ristović.

Komentari