Dejan Radonjić – Očekujemo fenomenalan ambijent

U 10. kolu Eurolige u Istanbulu sastaće se  Galatasaraj i Crvena Zvezda. U sredu igrači Crvene Zvezde putuju u Tursku a u četvrtak u dvorni Abdi Ikpeči odigraće se meč. Povodom tog duela Dejan Radonjić, trener crveno-belih iz Beograda, održao je konferenciju za štampu.

Radonjic

“U četvrtak igramo četvrti meč protiv Galatasaraja u sezoni. U Top 16 fazi su nas savladali u Beogradu, a mi kao što smo već govorili idemo od meča do meča u Euroligi i da svaku utakmicu odigramo maksimalno motivisani sa ambicijom da ostvarimo što više pobeda. Apsolutno smo svesni iskustva i kvaliteta rivala koji je to najbolje pokazao u meču protiv favorizovanog Fenerbahčea gde su bez obzira na fond igrača savladali ekipu koja je jedan od kandidata u borbi za najveće domete u Euroligi. Čini mi se da priča o problemima Galatasaraja predugo traje da bi baš sada dobila poseban značaj. Njima odlaze igrači, a dolaze novi. Imamo i mi probleme sa povredama kao i oni, ali generalno oni odlično reaguju na te situacije pokazajući karakter i kvalitet. Mislim da se pokazalo da to nije najbitnije jer imaju dovoljno kvaliteta, kapaciteta i iskustva uprkos problemima. Njihove partije protiv Fenerbahčea, ali i u Top 16 govori da neće dozvoliti da ne ostvare svoje, bar minimalne, ambicije”, rekao je trener crveno-belih.

Dejan Radonjić se osvrnuo i na izostanak Branka Lazića ali i zadovoljno konstatovao da su ostali prvotimci spremni za predstojeći duel.

“Lazić i dalje nije u timu,a jasniju situaciju ćemo imati tek nakon pregleda u petak. Marjanović je odradio trening, a nadam se da će Vilijams od večeras nastaviti da trenira. Nadam se da će nam u meču u Istanbulu samo Lazić nedostajati”, kazaoo je Radonjić, a zatim dodao:

“Nemili događaj koji se dogodio je proizveo mnogo loših osećanja. Imamo puno razloga da odigramo dobro u Istanbulu i slavimo pa je i taj aspekt prisutan. Očekujemo fenomenalan ambijent od njihovih navijača i to će biti otežavajući faktor. Kada su gubili 30 razlike od Real Madrida njihovi navijači su pravili paklenu atmosferu. Sigurno će im to biti dodatan motiv, ali to je za nas dobra prilika da se iskusimo i da pokažemo da možemo”, završio je Radonjić.

Komentari