Dekijevo zbogom, Andrijino dobar dan, Jojićevo sajonara!

Kao i pre tri godine, Srbija je u prijateljskom meču savladala Japan, ovoga puta na domaćem terenu, a protivnik je izveo svoj najbolji tim.

Ipak, vest dana nije pobeda u ovom prijateljskom susretu, već tri druga detalja.

Dejan Stanković se oprostio od igranja u nacionalnom dresu, ujedno je postao rekorder sa 103 nastupa. Budući da se oprostio i od klupskog fudbala, možda ćemo Dekija uskoro videti u nekoj funkcionerskoj ulozi. Njega je u desetom minutu zamenio Ivan Radovanović.

Andrija Živković je i definitivno postao najmlađi reprezentativni debitant svih vremena, u prvom timu Srbije je zaigrao sa tačno 17 godina i 92 dana. Ostaće upamćeno u istoriji srpskog fudbala, baš kao i Stankovićev rekord.

Još jednu zanimljivost je doneo Miloš Jojić, vezista Partizana je prvi meč za Srbiju odigrao nakon ulaska sa klupe, a pred sam kraj je golom obeležio debi i postavio konačan rezultat 2:0. Akciju kod njegovog gola je započeo debitant Živković, a asistirao mu je Stefan Šćepović.

Prvi gol je delo Tadića, a najzaslužniji je Dušan Basta koji se sjajno izborio sa trojicom čuvara u šesnaestercu Japana, a zatim pronašao igrača Tventea na desetak metara od gola.

Naredni meč Srbija igra u Jagodini, protivnik je Makedonija, tim susretom će se okončati kvalifikacioni ciklus za Brazil 2014. godine.

Komentari