Đemba Đemba: Uživam u Srbiji

Simpatičnog Kamerunca nije mnogo trebalo podsticati posle treninga u četvrtak ujutru na razgovor o meču sa Ludogorecom, jer je očigledno da mu boravak u Partizanu i Beogradu izuzetno prija.

Već se odomaćio i za samo 2 dana naučio je nekoliko srpskih fraza, a kao momke koji su ga naučili tim “kovanicama”, naveo je Jojića i Ninkovića.

Ko su ti učitelji?

Zeka Jojić i Nikola.

Nikola Gulan?

– Ne, Nikola Džigi zvani Rumun (Rumeni)!

Da li si već naučio neke psovke?

– Ne još. Samo ono “brate moj”, za početak. Ali, svidja mi se jezik.

Da li su te saigrači lepo prihvatili?

– Jesu, i jako mi je drago zbog toga. Ovde je kao u porodici. Fantastično. Ima dosta mladih igrača i meni će biti lako da razgovaram sa njima i znam kako to da radim, jer sam i ja bio u njihovim godinama. Kada sam prvi put došao na stadion kapiten Sale Ilić, Sale Buljavi, mi je prišao i pitao me da li sve u redu. Meni je bilo veoma bitno da mi kapiten pridje i prvi poželi dobrodošlicu. To je bilo maestralno.

Da li si zadovoljan novim saigračima što se terena tiče?

-Znaju da igraju i mislim da će to ići samo uzlaznom putanjom. Imam tek nekoliko treninga sa ekipom i, uz iskustvo koje posedujem, pokušavaću da ih okupiram na terenu. Mislim da u revanšu protiv Ludogoreca treba da se borimo, moramo da damo sve od sebe, jer igramo kod kuće. Nema mesta strahu, treba ići napred, ali biti oprezan u defanzivi, jer je rival napadački jako dobra ekipa. Što je najbitnije, probati dati gol i ja mislim da mi to možemo. U prvom meču nismo ostvarili povoljan rezultat, ali naš trener nije u potpunosti nezadovoljan, jer nismo odigrali tako loše. Moramo da učimo na svojim greškama i da se spremimo za naredni meč.

Tebe u Srbiji smatraju velikom zvezdom. Da li svojim iskustvom i kvalitetom, igrama u LŠ i LE, možeš da pomogneš Partizanu da se plasira u naredno kolo?

– Ja mogu da pomognem svojim iskustvom, ali svaki igrač nam je potreban za dalji plasman. Ja sam ne mogu ništa. Naravno, iskusan sam igrač, ali potrebni su mi mladji igrači, jer su brži i energičniji od mene. Moramo da se držimo zajedno i, malo po malo, doći će do međusobnog razumevanja na terenu. Ovde imamo i momka od 16 godina koji je već profesionalac i meni je to fantastično.

Misliš li da je Danilo Pantić perspektiva Partizana?

– Jeste. A, na treneru je da odluči ko će da igra. Rašović je jako pametan trener, vidim kako razgovara sa igračima. I sportski direktor je nekada igrao fudbal i njih dvojica znaju kako da poslažu tim. Samo nam treba vremena i mislim da ćemo imati odličnu sezonu, ali sada nam je najbitnija utakmica sledeće nedelje, revanš protiv Ludogoreca.

Tvoja prognoza vezano za revanš sa Bugarima?

– Ja moram da doprinesem više, da budem tu, da odigram kao što sam odigrao ovih pola sata juče. Mislim da smo posle mog ulaska u igru imali više lopte u nogama, čime smo i malo odmorili naše defanzivce. Moramo da budemo spremni da napadnemo protivnika kada izgubimo loptu jer ako prođe par sekundi, a rival i dalje ima loptu, time otežavamo posao našoj odbrani. Izmorićemo ih ako stalno moraju da brane naš gol. Dakle, moram da unesem još toga u našu igru, kao što sam doprineo u tih pola sata. Ako ponovim svoju partiju, mislim da imamo šansi da izborimo povoljan rezultat.

Koliko misliš da možeš da odigraš? Celu utakmicu, 60 minuta…?

– Više od sat vremena. Juče sam odigrao 30 minuta i dobro se osećam. Imamo nedelju dana da se spremimo i na treneru je da odluči ko će igrati zavisno od situacije na terenu, ko se kako oseća, kako se kreće. Kada gledaš utakmicu sa strane, brzo proceniš kada je neko umoran. Ja sam spreman za više od 60 minuta igre, a na treneru je da li će me staviti da odigram celu utakmicu ili ću meč početi sa klupe. Ja ću njegovu odluku poštovati.

Da li znaš da je jedan igrač Partizana odsutan zbog reprezentativnih obaveza i da večeras igra finale evropskog šampionata za igrače do 19 godina?

Foto: www.partizan.rs

– Gledao sam polufinale i u pitanju je napadač, broj 14, Mitrović. Korpulentan igrač. Kažem, gledao sam polufinale i on je veoma kvalitetan igrač, zna da zadrži loptu, snažan je i to nama treba – neko da sačuva loptu i sačeka vezne igrače da mu priđu. To je važna stvar u fudbalu, bilo da se igra Liga Šampiona ili Liga Evrope. Nadam se da će Mitrović večeras slaviti – to će biti dobro i za njega i za Srbiju i za Partizan.

Da li si stigao da upoznaš Beograd i Srbiju?

– Još ne. Znate da imam i to iskustvo, da sam se naputovao po svetu. Meni je najvažniji tim. Ako tim želi, idemo da obilazimo Beograd. Ako nisu u tom fazonu, i ja ostajem kod kuće.

Hvala na razgovoru!

– Hvala brate moj – završio je Đemba Đemba razgovor za zvaničan sajt kluba.
Izvor: Zvanični sajt FK Partizan

Komentari