Đukić odlazi iz Valensije ukoliko ne pobedi Sevilju ?

Dan posle poraza od Svonsija u Ligi Evrope, Valensija je otkazala konferenciju za novinare srpskog trenera, a mediji su počeli sa nagađanjem imena novog šefa stručnog štaba.

Fudbalski klub Valensija otkazao je konferenciju za novinare trenera Miroslava Đukića, a španski mediji spekulišu da srpskom stručnjaku sledi otkaz.

Novinarima je bilo dozvoljeno 15 minuta prisustva na jutrošnjem treningu, uz povećane mere obezbeđenja zbog aktuelnog “zakona ćutanja” kojeg je uvela uprava kluba, ali i vidljivog nezadovoljstva navijača.

Najvatreniji navijači Valensije napustili su stadion na poluvremenu utakmice protiv Svonsija u Ligi Evrope u četvrtak, koju je španska ekipa izgubila sa 3:0. Ovaj neuspeh provocirao je upravu da zabrani fudbalerima izlazak u javnost i komentarisanje loše situacije u kojoj se klub nalazi.

Kako prenose španski mediji, predsednik Valensije Amadeo Salvo i sportski direktor Braulio Vaskes dali su Đukiću ultimatum da će dobiti otkaz ako ne pobedi Sevilju, koja je trenutno na 19. mestu na tabeli Primere.

Valensija je posle početne pobede u Primeri vezala tri poraza i nalazi se na 16. mestu sa 3 boda. Prvi je Atletiko sa 12 bodova.

Đukić je Valensiju preuzeo ovog leta, pošto je prethodno sa Valjadolidom obezbedio opstanak u španskom prvenstvu.

Kao najozbiljniji kandidat da eventualno nasledi Đukića na mestu trenera Valensije u španskim medijima pojavljuje se ime Kikea Sančeza Floresa, koji je već bio na klupi tog kluba od 2005. do 2007. godine.

Komentari