Dolazi li Krstanović?

Dim je tu, a videćemo ima li vatre? Mediji prenose informacije da je uprava Partizana na korak od potpisivanja ugovora sa Ivanom Krstanovićem, napadačem Dinamo Zagreba.

Tek što je objavljeno da Robert Prosinečki napušta Crvenu zvezdu i srpski fudbal, izgleda da će u Beograd doći njegov zemljak, ali na drugu stranu Topčiderskog Brda – u Partizan.

U decenijama pre raspada zajedničke države, crno – beli se mogu pohvaliti plejadom velikih asova koji su nosili dres Partizana a bili Hrvati – Bobek, Zebec, Čajkovski, Belin… Najavljeno pojačanje, Krstanović je daleko od tog kalibra, ali i fudbal na ovim prostorima nije ono što je nekad bio. Nekada veliko tržište zemlje sa preko 20 miliona stanovnika bilo je izdašnije, tako da gledanje i sa one granice Dunava i Drine može biti jedan pozitivan korak za srpske klubove.

Reč dve o potencijalnom pojačanju. Ivan Krstanović je zapravo iz Duvna u Bosni i Hercegovini, na terenu se ističe visokim stasom (196), a u Dinamo je prošle godine došao kao najbolji strelac HNL u dresu Zagreba. Na startu karijere ovaj gorostas je zaigrao u dodnom gradu Tomislavgradu (Duvno), da bi kasnije nakon nigranja za Posušje dospeo u Hrvatsku. Iskustva mu ne manjka, jer je prošao trnovit put od niželigaša do Dinama. Shodno visini, od njega se očekuje dobra skok igra, ali ima i vrlo dobru tehniku, ako bi došao, napadači Partizana bi dobili oštru konkurenciju za špic napada. Po stilu igre, za Krstanovića se može reći da će bočni igrači imati kome da centriraju, a vezisti će imati koga da uposle u prazan prostor. Kao rođeni Bosanac, imao je pravo da zaigra za selekciju BiH, ali poziv Safeta Sušića je vratio, nadajući se da će zaigrati za „kockaste“.

I za kraj, procenjuje se da ga je Dinamo prošle godine pazario za milion eura.

Komentari