Dolmagić: U teškoj smo situaciji, idemo na pobedu

Posle loše serije i poraza u Kupu Srbije fudbalere Slobode Point u finišu polusezone očekuje
težak duel sa Voždovcem, ekipom koju su izabranici Ljubiše Stamenkovića nadigrali u osmini finala Kupa sa 2:0. Ovoga puta, biće mnogo teže, pre svega zbog poljuljanog samopouzdanja u ekipi i izostanka nekoliko ključnih igrača. Kneževića očekuje dvomesečni oporavak zbog povrede, nešto kraću pauzu imaće kreator igre Miloš Žeravica, a u ekipi neće biti ni kapitena Jovice Vasilića zbog parnih žutih kartona. Ipak, Sloboda je u prošlosti znala da iznenadi onda kada se to od nje nije očekivalo.

Jedna od retkih svetlih tačaka u Kup utakmici sa OFK Beogradom bio je devetnaestogodišnji
Dino Dolmagić, koji dobija sve veće poverenje trenera Ljubiše Stamenkovića.

– U veoma smo teškoj situaciji, dobro će nam doći pauza koja sledi posle utakmice  Beogradu. Mislim da koliko god je teško i iako smo u nezavidnoj situaciji na tabeli treba da skupimo snage i pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat. Sloboda svaku utakmicu ide na pobedu, a u ovom trenutku bili bi zadovoljni i bodom. Situaciju otežava i izostanak tri bitna igrača, kapitena Vasilića, Žeravice i Kneževića, ali ne sumnjam da će igrači koji ih zamene dati maksimum da ostvarimo povoljan rezultat na Voždovcu. Očekujem dobru utakmicu i zbog toga što ćemo igrati na atraktivnoj lokaciji, po prvi put na krovu Tržnog centra Voždovac , na terenu sa veštačkom podlogom. Voždovac je prošlu utakmicu pobedio Rad u gostima, u formi su, neće nam biti nimalo lako protiv njih. Imaju dosta dobrih igrača koji su igrali u mnogim inostranim klubovima, pre svega mislim na Babovića, Milovanovića, Đilasa i Veljovića. Upravo protiv Voždovca smo odigrali najbolju utakmicu polusezone, nadigrali smo ih u osmini finala Kupa, voleo bih da ponovimo ovaj uspeh. – ističe mladi Dolmagić.

Dolmagić je karijeru počeo u matičnom Zlataru iz Nove Varoši, a poslednjih nekoliko godina
nosio je dres Zemuna, gde je stekao i status omladinskog reprezentativca Srbije. Naoružan je
strpljenjem, svestan da njegovo vreme tek dolazi.

– Iako često nisam bio u protokolu, vredno sam radio na treninzima, drago mi je da je šef to prepoznao i ukazao mi poverenje u poslednjih par utakmica. Sloboda je imala formiran tim kada sam ja došao i bio sam svestan da je potrebno vreme da bi se ušlo Slobodin sistem. Potajno se nadam da bi utakmica sa Voždovcem mogla bita prva u kojoj bih bio u startnih 11, željan sam igre i učiniću sve da pomognem ekipi da dođemo do dobrog rezultata. – optimista je brzonogi napadač Slobode Point. Ekipa sa umerenim optimizmom putuje u Beograd, sa željom da se koliko toliko popravi utisak i pruži dobra partija u poslednjoj takmičarskoj utakmici u godini na izmaku.

Nakon toga, biće napravljena analiza učinjenog u prvom delu sezone, a očekuju se i promene
u igračkom kadru, evidentno je da je potrebno „sveže krvi“ u ekipi koja i po tradiciji i po podršci sa tribina zaslužuje da ostane u elitnom rangu srpskog fudbala.

Utakmica u Beogradu igra se u subotu od 13 časova na stadionu Voždovca.

Komentari